Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

το γιατί πίσω απο τη βία



Έκρηξη αυτοσχέδιου ωρολογιακού μηχανισμού σημειώθηκε τα ξημερώματα στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία μένει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός στα Κάτω Πατήσια.

«Πρόκειται για νέους ανθρώπους που έχουν μίσος για την κοινωνία» δήλωσε η κ. Γιαννάκου.

Σημειώνω μερικά πράγματα για να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται.

Οι ανθρωποι που έβαλαν τη βόμβα δεν μισούν γενικά και αόριστα, μισούν την κυρία Γιαννάκου το θέμα είναι γιατί;

Μπορώ να κάνω κάποιες υποθέσεις επειδή κι εγώ την μισώ [όχι σαν πρόσωπο αλλά σαν μέσο -υποχείριο εκμεταλλευτών] όπως και όλους τους υπουργούς παιδείας που πέρασαν απο τη πολιτική σκηνή του τόπου μας μετά τον Ε.Παπανούτσο.

Υποθέτω ότι τη μισούν για τους ίδιους λόγους, δηλαδή δεν αξιοποίησε το πόστο που της εμπιστεύτηκαν για να κάνει αυτό που έπρεπε για την πατρίδα της και τα παιδιά που τώρα της το θυμίζουν με τον πιο αισχρό τρόπο.
τι είναι αυτό που δεν έκανε:
-Καταρχήν να σταματήσει τις αδικίες που διαιωνίζονται και είναι ανοιχτή πληγή, που πυοροεί εδώ και δεκαετίες προς όφελος ορισμένων κουτοπόνηρων αλλά ισχυρών κρετίνων που θα γίνουν αιτία να σφαγιαστούν αθώοι. Αυτό γίνεται όταν ο θυμός συσσωρεύτεται και ξεσπάσει μονομιάς σαν κύμα βίας και τρομοκρατίας.

-Επειτα αυτό που έχει ανάγκη η χώρα μας αλλά κι ο κόσμος μας: Παιδεία
και δεν έχει Παιδεία επειδή λείπει στο εκπαιδευτικό μας σύστημα η Οργάνωση.Δηλαδή Πρόγραμμα: καθορισμό στόχων, μέσων και μεθόδων που τους εξυπηρετούν, εξασφάλιση Πόρων- υλικούς άυλους και πρόσωπα-,Εφαρμογή τους άρα πολιτική βούληση και τέλος,
Έλεγχο για να πάψει η ασυδοσία των εκπαιδευτικών και του συστήματος πουυποτίθεται τους υποστηρίζει ενώ αντιθέτως τους καθηλώνει στόν ίδιο οχετό όλους άξιους κι ανάξιους μαζί.
Δεν μιλάω για πίεση γιατί τέτοια έχουν αφόρητη.
Μιλάω για αξιολόγηση έργου.
Μιλάω για κριτήρια αξιολόγησης.
Μιλάω για έλεγχο που ξεκαθαρίζει αν πάμε στο στόχο που έχουμε βάλει και αν χρειαζόμαστε διορθώσεις άρα και καινούριους Στόχους.

Τώρα απλά κάπου πάμε.
Δεν επιδιώκουμε τη μόρφωση, επιδιώκουμε την εκπαίδευση για λόγους βιοποριστικούς και επαγγελματικής αποκατάστασης ακολουθώντας υποτίθεται το τι ζητάει η Αγορά. Αλλά η αγορά αλλάζει κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή.Αρα δεν είναι εφικτό να την παρακολουθήσεις απλά ακολουθώντας την.

Μπορείς να έχεις εικόνα και της αγοράς και του κόσμου ολόκληρου αποκτώντας τα γνωστικά εργαλεία της μακροθεώρησης και τη γνώση της ορθής αξιοποίησης τους.
Μόνο έτσι γίνεται εφικτή και η επαγγελματική αποκατάσταση.
Για τούτο ο μορφωμένος άνθρωπος όπως κι αν έρθουν τα πράγματα ξέρει τι και πώς να τα χειριστεί αλλά και αν δεν ξέρει, βρίσκει πως να μάθει.
Ενώ ο εκπαιδευμένος απλά γίνεται παροπλισμένος άνεργος.
Ξέρετε δεν υπάρχει ευνoικός άνεμος για κείνους που δεν ξέρουν που πάνε

Όταν οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί είναι εκτελεστές συμφερόντων όπως του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-δεν μιλάω για τους απλούς μηχανικούς και δικηγόρους που ψωμολυσάνε μιλάω για τα μεγάλα κεφάλια που ολοένα και στοχοποιούνται- του Συλλόγου Δικηγόρων και των Πλουσίων αυτής της χώρας και διαπράττουν αδικίες σε βάρος των παιδιών που θέλουν να σπουδάσουν και να ανοίξουν τους ορίζοντες τους,να πάνε εκεί που δεν άφησαν τους γονείς τους να πάνε, τότε να ξέρουν ότι η επανάσταση της βόμβας και της σφαίρας -όπως άλλοτε η Γαλλική επανάσταση της Γκιλοτίνας -είναι πολύ κοντά τους και δεν πρέπει να απορούν παρά με το γιατί άργησε τόσο;.

Το γεγονός ότι η βομβιστική επίθεση, σημειώνεται δύο ημέρες μετά το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής έχει προκαλέσει προβληματισμό στις Αρχές το θέμα είναι προφανώς ότι δεν καταλαβαίνουν το γιατί.

Υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Ε» και στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην «Ε» στις 4.10 τα ξημερώματα είπε ότι "σε είκοσι λεπτά θα εκραγεί μηχανισμός στη Δεμερτζή 10, στης Μαριέττας Γιαννάκου". Δεν είναι φάρσα". Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες απέκλεισαν τους γύρω δρόμους.

Από την μικρής ισχύος έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας και σε ένα σταθμευμένο όχημα. Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πήγαν στον τόπο της έκρηξης προκειμένου να περισυλλέξουν υπολείμματα της βόμβας που ενδεχομένως τους αποκαλύψουν την ταυτότητα της οργάνωσης ή των δραστών.

Σε δηλώσεις της σε ραδιοφωνικά μέσα, η κ.Γιαννάκου τόνισε ότι πρόκειται για νέους ανθρώπους που έχουν μίσος για το σύστημα και πως η σημερινή πράξη ήταν ένα μήνυμα ότι μπορούν να πάνε μέχρι τέλους.

"Λυπάμαι για ανθρώπους που νιώθουν μίσος κατά πάντων... πρόκειται για μηδενιστές και αδίστακτους που δε διστάζουν απέναντι σε τίποτα".

Τώρα μήπως τα λόγια της κυρίας Γιαννάκου σαν φαίνονται σαν ανούσιες κουβέντες υποψήφιου για σφαγή υπαιτίου της.

Ειδικά γνωρίζοντας ότι τα ΤΕΙ υπάρχουν ακόμη και ότι μάλιστα τα λένε απο τη μία τριτοβάθμια ιδρύματα και απο την άλλη ανώτερα ιδρύματα σε αντιδιαστολή με τα ανώτατα κι ότι δημιουργήθηκαν απο τη χούντα με στόχο να βγάζουν Υπομηχανικούς ή απλά Υπο-οτιδήποτε, αλλά καταφέρνουν μόνο να βγάζουν κάθε χρόνο κάποιες χιλιάδες παιδιά που θα διαπιστώσουν σύντομα ότι ασχέτως με το επίπεδο σπουδών τους-που ΕΝΙΟΤΕ είναι υψηλό - δεν υπήρξαν φοιτητές όπως πίστευαν αλλά "σπουδαστές" δεν είναι επαγγελματίες εξίσου με τους ανα το κόσμο συναδέλφους τους αφού δέν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα και επομένως η υπόθεση τους εκρεμεί εδώ και 15 περίπου χρόνια ανανεώνοντας τις διακρίσεις σε κάθε δημόσιο φορέα σε κάθε τομέα που θα ασχοληθούν.

Κανένας δεν θα είχε αντίρρηση να γίνει υπομηχανικός ή υπο οτιδήποτε αν ήταν επιλογή του όπως πολύ απλά γίνεται σε άλλους τομείς.Αλλά το να σε κοροιδέυουν μερικοί ξύπνιοι δεν περνάει εύκολα και δεν καταπίνεται ΠΟΤΕ!

Επίσης η κ.Γιαννάκου άφησε αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι πριν από έξι μήνες, της πήραν τη φρουρά χωρίς νωρίτερα να την έχουν ενημερώσει.

"Με εντολή του γραφείου του Αρχηγού αφαιρέθηκε η ασφάλεια, η οποία είχε δοθεί με εντολή εισαγγελέα" είπε η πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής της Ν.Δ και κάλεσε όλα τα κόμματα να δουλέψουν από κοινού για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

"Χρειάζεται στρατηγική σε βάθος χρόνου" σχολίασε η κ.Γιαννάκου.

ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ....

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΞΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΑ ΤΕΙ ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΕΙΤΕ ΙΕΚ ΕΙΤΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΤΟΣΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΙΓΥΡΝΑΝΕ ΒΙΑΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Απολογισμός μελισσοκομικής χρονιάς


Μετά απο αποχή αρκετών εβδομάδων απο την καταγραφή στο ηλεκτρονικό μου ημερολόγιο των σκέψεων και βιωμάτων -για το οποίο φταίνε κάποιες ανακατατάξεις στον επαγγελματικό χώρο- επανέρχομαι φουριόζος να αναπληρώσω το χαμένο διάστημα της επαφής με τους φίλους και συναδέλφους του ιστολογίου.

Η υπόθεση κυψέλη Άμστελ καταλήγει μέχρι τώρα με τα εξης συμπεράσματα και παρατηρήσεις.

1.Οι μέλισσες ζούν και χτίζουν μέσα κανονικά ίσως και περισσότερο και καλύτερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι αν και σκουρόχρωμη.

2.χτίζουν όχι όμως όπως θα περίμενε κανείς απο πάνω προς τα κάτω ξεκινώντας απο τα ξυλαράκια και το κομμάτι έτοιμης κηρήθρας -άκτιστης- που φέρει το καθένα τους, αλλά όπως έχουν μάθει δηλαδή απο κάτω προς τα πάνω.
Αυτό ίσως οφείλονταν στο ότι μπήκαν σαν όροφοι σε ξύλινες κυψέλες άρα η είσοδος τους ήταν απο κάτω.
'Εδρασα κλείνοντας τις εισόδους απο κάτω -με το ξύλινο εξάρτημα κλεισίματος για μεταφορά με δισκιά για εξαερισμό-και κάνοντας την είσοδο τους στην οροφή προσαρμόστηκαν άμεσα και βοηθήθηκε η κυψέλη με τον καλύτερο εξαερισμό και την προστασία απο σερσένια που δεν μπορούσαν να περάσουν τη σχισμή που ήταν στην οροφή[ μεταξύ τελάρου άμστελ και καπακιού ξύλινου που ρύθμισα με βίδες σαν αποστάτες ακριβείας].
Παρόλα αυτά οι μέλισσες δεν έχτισαν καθόλου στα ξυλαράκια και τις άκτιστες κηρήθρες που τους έβαλα.
Υποθέτω ότι αυτό έγινε επειδή δεν είχαν μεγάλη ποσότητα μελιού να αποθηκέυσουν, αφού τους έφτανε ο όροφος μιας και ήταν καινούριες στην περιοχή και δεν είχαν προσαρμοστεί στα δεδομένα των ανθοφοριών της.
Το πιστεύω αυτό αφού είδα ότι ήταν προσανατολισμένες σε ανθοφορία θυμαριού που έχει μεν η περιοχή αλλά δεν είναι η κύρια αφού το μέγιστο του πληθυσμού τους ήταν τον Άυγουστο.

Όταν έχτισαν κάποια τμηματικά πτερύγια το έκαναν απο κάτω προς τα πάνω και πάντως παράλληλα με τα πλαίσια και τα ξυλαράκια που είχαν.
Έκανα λοιπόν ένα πείραμα με το ποιο δυνατό απο τα μελίσσια ένα που ο πληθυσμός του θα γέμιζε με άνεση διόροφο.Έβαλα επιπλέον όροφο χωρίς πλαίσια μόνο με ξυλαράκια όπως εκείνα που έβαζα στα τελάρα Άμστελ να δώ τι θα γίνει.Γέμισε σε σύντομο χρονικό διάστημα με πτερύγια γεμάτα με μέλι τα οποία είχαν κολληθεί όμως και στα ξυλαράκια αλλά και στα πλαινά του ξύλινου ορόφου όπως και στα τελάρα άμστελ.

3.ο τρύγος ωμής κηρήθρας είναι ιδιαίτερα μπελαλίδικος και με πολλές απώλειες σε πληθυσμό επειδή αφενός δεν χρησιμοποίησα ποτέ καπνό- Ήθελα να βγάλω μέλι ΆΚΑΠΝΟ όπως και έγινε-αφετέρου τα μελίσσια μου είναι ιδιαίτερα επιθετικά απο όταν τα πήρα περνάνε απο την αναγνώριση στην επίθεση σαν να επρόκειτο για αφρικάνικες.

4.εφάρμοσα την καταδρομική βραδυνή επίσκεψη και πέτυχα αφενός να δρώ με στολή χωρίς να στάζω μέσα στο μεσημέρι και τη ζέστη αλλά και χωρίς βάζω σε κίνδυνο τους περαστικούς απο την αυξημένη επιθετικότητα του τσαντισμένου σμήνους.

5.όταν δεν άνοιγα αρκετά την κυψέλη με άφηναν χωρίς να ορμήσουν, άν όμως πήγαινα να κάνω κάτι που έπαιρνε χρόνο τότε ακόμα και το βράδυ γινόταν Ο χαμός: μιλαμε για εφόρμηση ομαδική.
Το πρόβλημα αυτό μου το έλυσε εν μέρει η αλλαγή εισόδου απο πάνω. αφού δεν ήταν εύκολο να εφορμήσουν ομαδικά όπως γίνεται με το πέσιμο τους στην είσοδο απο κάτω που πέφτουν ομαδικά σαν πυροσβέστες στον σωλήνα...

6.κάθε φορά έπρεπε να πλένω τη στολή για να μην μυρίζουν φερομόνη αλλοιώς ορμούσαν απο 70 μέτρα μακριά και μέτραγα κάθε φορά 10-30 κεντριά. πολλές φορές με κέντριζαν ακόμη και πάνω απο χοντρό τζίν μυρίζοντας προφανώς που είχε φθαρεί περισσότερο, αλλά και πάνω απο τα δερμάτινα γάντια του μελισσοκόμου. Αναγκάστηκα να πάρω γάντια κηπουρικής χοντρά δερμάτινα οπότε και έπαψε το πρόβλημα και καινούριο τζίν που το φόραγα απο μέσα.

7.το μέλι που έκανα το παρήγαγα αλα παλαιά με στύψιμο των παλαιότερων κηρήθρων ελευθερώνοντας πλαίσια από κηρήθρες μαύρες όσο μπορούσα ώστε να ανανεωθούν οι κηρήθρες και να πάρω μέλι πλούσιο σε αρώματα, -δεδομένου ότι με τσάντισε απο την αρχή το καπνιστήρι το κατήργησα άπαξ- οπότε είναι εξαιρετικά αρωματικό και πλούσιο σε γεύση το μέλι. Βελούδινη γεύση και αρώματα απο θυμάρι φασκόμηλο ρείκι αγριολούλουδα ρουπάκι και χρώμα άπαιχτο λίγο πιο ανοιχτόχρωμο απο του θυμαριού.

Όσον αφορά ποσότητα: οι έξι κυψέλες 4 κανονικές και 2 πενταράκια μου έδωσαν απο 4 πλαίσια μέλι η κάθε μία κανονική -περίπου δίκιλο το καθέ πλαίσιο- έτσι έφτασε για την οικογένεια και για όλους τους φίλους και το συγγένειο. καμιά -20- εικοσαριά βαζάκια 500γρ με μέλι και μερικά με κηρήθρα.
Τα δύο πενταράκια δεν τα άγγιξα απλά τους πήρα γεμάτα πλαίσια και τους έβαλα μισογεμάτα αν και είναι γεμάτα τώρα πια όπως δεν πηρα και από τον όροφο με τα πτερύγια εκτός απο ένα δύο που δοκίμασα να πάρω στην αρχή και μου ξεκόλλησαν επειδή ήταν κολλημένα και στα πλάγια του ορόφου.
Αλλά τον έκανα καινούρια κυψέλη αφήνοντας τον ορφανό.Αν τα πάει καλά τον αφήνω για του χρόνου άν όχι τον κόβω μέσα στον χειμώνα.

Συμπερασματικά
Μέχρι τώρα όλα πάνε καλά και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος με το αποτέλεσμα αφού και το ζωικό κεφάλαιο παραμένει και μάλιστα δυνατό, αλλά και το προιόν ήταν αρκετό αναλογικά, ποιοτικά δε έχω ακούσει πολύ καλά λόγια απο όσους δοκίμασαν εγώ δε το βρίσκω πολύ του γούστου μου και ένα δυό φορές που έκλεισε ο λαιμός μου απο τα μπυρόνια βοήθησε τα μέγιστα η κουταλίτσα μέλι βάλσαμο σκέτο.
ΗΔΙΣΤΟ ΜΕΛΗΜΑ λοιπόν και καλή αρχή.

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΙΜΙΑ: ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ


ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
υπόψη ότι η πληθωρική στο λόγο Έγκριτη και δυναμικότατη δημοσιογράφος-φειδωλή στις φιλοφρονήσεις-Λιανα Κατσέλη χαρακτήρισε το έργο αυτό μία απο τις εγκυρότερες και αξιολογότερες δημοσιογραφικές έρευνες της μεταπολίτευσης.
Οπότε μιλάμε για ΤΟ ΕΡΓΟ!!!

Το νέο βιβλίο των έγκριτων δημοσιογράφων κυκλοφόρησε και είναι ένα βιβλίο ντοκουμέντο για το τι γίνεται πίσω απο τις κλειστές πόρτες των υπουργείων και των λοιπών υπηρεσιών και βεβαίως τον τρόπο που υπερασπίζονται τα εθνικά μας συμφέροντα κάποιοι που διεκδικούν εκ νέου ηγετικές θέσεις ξεδιάντροπα.
Σχεδόν 14 χρόνια μετά, η Κρίση των Ιμίων εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς αποτέλεσε σημείο καμπής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στο βιβλίο των Αθανάσιου Έλλις και Μιχάλη Ιγνατίου (ο οποίος βαδίζει στα χνάρια του αείμνηστου Λάμπρου Παπαντωνίου) αποκαλύπτεται τι πραγματικά συνέβη, πώς χειρίστηκαν την Kρίση οι ηγέτες της Ελλάδας και της Τουρκίας, και ποιος ήταν ο ρόλος της Αμερικής, μέσα από απόρρητα τηλεγραφήματα των αμερικανικών υπηρεσιών από τα οποία προκύπτουν οι προθέσεις των πρωταγωνιστών, τα λάθη που έγιναν, και αποκαλύπτουν παράλληλα όλες τις λεπτομέρειες των λεπτών διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στην αποτροπή της κλιμάκωσης της Κρίσης και, ενδεχομένως, του πολέμου. Καταγράφονται επίσης οι διαφορές στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης μέσα από τα αμερικανικά τηλεγραφήματα αλλά και τις μακρές συζητήσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών με τους συγγραφείς.
Eπισημαίνεται ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Bill Clinton ενημερώθηκε πρώτα από την Τουρκάλα πρωθυπουργό Tansu Ciller αναφέροντας συγκεκριμένα στην αυτοβιογραφία του (σελίδα 697, παράγραφος 3), ότι "τη βραδιά των γεγονότων τόσο ο Πρόεδρος της χώρας Suleyman Demirel, όσο και η πρωθυπουργός Tansu Ciller, με παρακαλούσαν, να παρέμβει για να σταματήσει εκεί το κακό μιας πιθανής στρατιωτικής σύρραξης. Πράγμα το οποίο έκανα τελικά και αποφεύχθηκε ο πόλεμος".
Οι έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν μέσω του Richard Holbrooke, ο οποίος βρισκόταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, είχαν ως αποτέλεσμα την υιοθέτηση της "φόρμουλας απεμπλοκής" με την αποχώρηση των πολεμικών πλοίων, των καταδρομών και των Σημαιών (no ships-no troops-no flags), το πρωινό της 31ης Ιανουαρίου 1996 υπό την επίβλεψη αεροσκαφών του 6ου αμερικανικού στόλου της Μεσογείου.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ
Το φηφιακό βιβλίο για την αριθμητική και τη γεωμετρία

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ

Τα βασικά (36) εργαλεία (33) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ (23) ΒΙΝΤΕΟ (20) έξυπνα κόλπα (18) κυψέλη (16) μελισσοκομική ιστορία (16) ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ (15) ανακοινώσεις (14) αυτοπροστασία (12) ΚΟΦΙΝΕΛΟ (11) SKEP (10) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (10) το σύστημα μου (10) κατασκευές (9) οδηγίες (9) ΒΑΣΙΛΟΤΡΟΦΙΑ (8) απόψεις (8) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΥΨΕΛΗ (7) Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ (7) ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ (7) Συσκευασίες μελιού (7) βιβλία (7) κυψελη (7) παραδοσιακή μελισσοκομία (7) Μελισσοκομική Πρακτική (6) κυψέλη άμστελ (6) περιβάλλον (6) συσκευασίες (6) το μελισσοκομείο μου (6) Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΣΑΝ ΕΜΠΕΥΣΗ (5) ΚΥΨΕΛΗ ΚΟΡΜΟΣ (5) βασιλικός πολτός (5) οικειακή διατροφική αυτάρκεια (5) παράξενα (5) συσκευασία (5) φυσική ζωή (5) 1.ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (4) ΓΥΡΗ (4) Γερμανική μελισσοκομεία (4) Ελληνική σοφία (4) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΑ (4) ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (4) ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΑΣ (4) ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (4) αποφθέγματα (4) δράσεις (4) εχθροί της μέλισσας (4) κοινωνία (4) νομικά θέματα (4) πολιτική (4) σκέψεις (4) το εργαστήρι του βασιλοτρόφου (4) ¨ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ (3) ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ (3) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (3) Ελλάδα (3) ΙΣΤΟΡΙΑ (3) ΚΟΣΜΗΜΑ (3) ΚΥΨΕΛΗ ΠΟΛΗΣ (3) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3) ΠΡΟΠΟΛΗ (3) Πρόσωπα της Ελληνικής μελισσοκομίας (3) ΤΟΠΙΑ (3) ΦΥΛΕΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ (3) ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΗΡΗΘΡΑΣ (3) ανέκδοτο (3) βότανα (3) διεθνώς (3) ιστοσελίδες μελισσοκομίας (3) μεταλλαγμένα (3) μεταφορικό μέσο μελισσοκόμων (3) πλαστική κυψέλη (3) προιόντα (3) TOP BAR (2) ΑΝΑΣΤΟΜΗ ΚΥΨΕΛΗ (2) ΒΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ (2) ΒΟΤΑΝΑ (2) ΓΕΩΡΓΙΑ (2) ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ (2) Δημήτρης Καρακούσης (2) ΕΚΘΕΣΕΙΣ (2) ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (2) ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΟΦΗΣ (2) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ (2) ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ (2) ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ (2) ΕΞΥΠΝΑ ΚΟΛΠΑ (2) Ηλεκτρονικό κατάστημα (2) Ημερολόγιο εμπειριών (2) ΚΗΦΗΝΑΣ (2) ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ (2) Λευκάδα (2) ΜΕΛΙΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (2) ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΡΙ (2) Μύθοι Αισώπου (2) ΝΟΜΑΔΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (2) ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΥΨΕΛΗ (2) ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ (2) ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ (2) ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (2) ΠΡΩΤΟΓΟΝΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ (2) Πρόσωπα (2) Πρόσωπα της διεθνούς μελισσοκομίας (2) ΣΥΡΜΑΤΩΜΑ ΠΛΑΙΣΙΟΥ (2) ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (2) ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ (2) ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (2) αλυσοπρίονο (2) βαρρόα (2) βιολογία (2) δηλητήριο μέλισσας (2) διαγωνισμοί (2) ενεργειακή αυτάρκεια (2) ενημέρωση (2) επιστήμη (2) ετήσιος απολογισμός (2) ευτράπελα (2) η μέλισσα (2) ιδιοκατασκευές (2) κοφίνια (2) κυψέλες (2) κυψέλη Αργώ (2) κυψέλη ανάστομη-τοπ μπαρ- (2) μελισσοκομική επιθεώρηση (2) νομοθεσία μελισσοκομίας (2) πλαστική κυψέλη Νικοτπλαστ (2) προμηθευτές (2) στατιστικά στοιχεία (2) τα προϊόντα μου (2) τιμές (2) τρύγος (2) υδρόμελο (2) φυλές μέλισσας (2) φυτά (2) Aσθένειες του μελισσιού (1) Huber Francois (1) Α (1) ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (1) ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (1) ΑΓΡΟΤΟΣΠΙΤΟ (1) ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (1) ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ (1) ΑΝΤΛΙΑ ΚΡΙΟΣ (1) ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ (1) ΑΣΦΑΛΕΙΑ (1) ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΚΥΨΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ (1) Αστείο (1) ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ (1) ΒΑΡΕΛΙ (1) ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ (1) Βαρροική ακαρίαση (1) Γ’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΥΨΕΛΗΣ (1) ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ (1) ΔΙΕΘΝΩΣ (1) Διατροφή (1) ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ (1) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΦΕΣΜΟΥ ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (1) ΕΛΙΑ (1) ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (1) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (1) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΜΑ (1) ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (1) ΕΞΥΠΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΥΨΕΛΗΣ (1) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟ (1) ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ (1) ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΛΗΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ (1) ΕΡΓΑΤΡΙΑ (1) ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ (1) ΕΧΡ (1) Επικαιρότητα (1) Εργάτης πεύκου (1) ΖΑΧΑΡΟΖΥΜΑΡΟ (1) ΖΟΜΠΥ (1) ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ (1) ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ (1) ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ (1) Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ (1) Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ (1) Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ (1) Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΟΥ (1) ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ (1) ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ (1) ΘΕΡΜΟΚΥΨΕΛΗ ΒΕΕΒΟΧ (1) ΘΥΡΙΔΑ (1) Θερμοβάρ (1) ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ (1) ΚΌΣΜΗΜΑ (1) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (1) ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ (1) ΚΕΡΙ (1) ΚΗΡΟΓΟΝΟΙ ΑΔΕΝΕΣ (1) ΚΟΤΕΤΣΙ (1) ΚΤΙΣΙΜΟ ΚΟΜΠ (1) ΚΥΨΕΛΗ ΚΤΙΣΤΗ (1) ΚΥΨΕΛΗ ΠΗΛΙΝΗ (1) Κωστας Χαραλάς (1) ΛΙΩΣΙΜΟ ΚΕΡΙΟΥ (1) ΜΑΚΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΒΟΣΚΕΣ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΟΣ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΦΟΡΕΙΣ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΙΟΥΛΙΟΥ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΜΑΡΤΙΟΥ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ (1) ΜΕΞΙΚΟ (1) ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΥΨΕΛΗΣ (1) ΜΥΘΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΗΡΩΕΣ (1) ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ (1) Μανίκης (1) Μελίσσια κι άνθρωπος (1) Μελίχρυσος (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΝΤΑΝΤΑΝΤ (1) Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (1) Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (1) Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (1) ΟΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΟΡΕΣΤΑΔΑ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (1) ΠΑΡΑΣΙΤΑ (1) ΠΗΛΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΠΗΛΙΝΗ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΠΗΛΙΝΗ ΚΥΨΕΛΗ ΚΑΘΕΤΗ (1) ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΥΨΕΛΗ APIMAYE (1) ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΥΨΈΛΗ (1) ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΕΚΝΟΣΕΤ (1) ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ (1) ΠΟΤΙΣΤΡΑ ΜΕΛΙΣΣΏΝ ΤΕΚΝΟΣΕΤ (1) ΠΡΟΠΑΛΟΙΦΗ (1) ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (1) ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ (1) Περιοδικά μελισσοκομίας (1) ΡΟΛΟΙ (1) ΣΕΡΣΕΛΟΙ (1) ΣΕΡΣΕΝΙΑ (1) ΣΙΚΕΛΙΑ (1) ΣΤΕΝΣΙΛ (1) ΣΤΟΧΟΙ (1) ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (1) ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΠΡΟΠΟΛΗΣ (1) ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΟΛΗΣ (1) ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΡΟΠΑΛΟΙΦΗΣ (1) ΣΥΣΤΗΜΑ ΖΕΝΤΕΡ (1) ΣΦΗΚΕΣ (1) ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (1) ΤΑΙΝΙΕΣ (1) ΤΑΜΠΕΛΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥ (1) ΤΑΜΠΕΛΙΤΣΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΟΥ (1) ΤΕΧΝΗΤΗ ΣΜΗΝΟΥΡΓΙΑ-ΚΟΨΙΜΟ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ- (1) ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (1) ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ (1) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΦΕΣΜΟΥ ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΥΛΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΟ (1) ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΣ (1) ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΑΣ (1) ΥΠΟΔΟΜΗ (1) ΥΨΕΛΙ (1) ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ (1) ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΜΟΣ (1) ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ (1) ΦΟΡΗΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ (1) ΦΩΛΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ (1) ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ (1) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ (1) ΧΕΙΡΙΣΜΌΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ (1) ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ (1) ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (1) ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΕΡΙ (1) ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ (1) ανακαλύψεις (1) αρρώστιες (1) ασκοσφαίρωση (1) ασφάλεια (1) βαμβακίαση πεύκου (1) βασιλισσοκελιά (1) βιολογική μελισσοκομία (1) βιοποικιλοτητα και απειλές (1) γλυκά (1) διατροφικά σκάνδαλα (1) εγκλωβισμός βασίλισσας (1) εκθέσεις-συνέδρια (1) εκλογές (1) εντατική γεωρία (1) εξ (1) επίκαιρα (1) εργαστήριο μελισσοκομικό (1) η μελισσοκομία (1) η παριζιάνικη κυψέλη (1) καθαρισμός εργαλείων (1) καυσιμο νερό (1) κινηματογράφος (1) κυψέλη επίδειξης Οντάριο (1) κυψελίδιο (1) κόψιμο μελισσιού (1) μέλισσα και περιβάλλον (1) μήνας του μέλιτος (1) μελισσοκομική ορολογία (1) μελισσοκομική χλωρίδα (1) μελισσοφάγος (1) μελιτογόνα έντομα (1) μελόκρασο (1) μικρό εργαστήρι της μέλισσας (1) μινιμαλιστική κυψέλη (1) μοντέλο πρόγνωσης μελιτοεκκρίσεων (1) μύγες και μέλι (1) νέοι μελισσοκόμοι (1) νομαδική κυψέλη (1) νοσεμίαση (1) ο επιγειος παράδεισος (1) οι τροφοδότες μου (1) οικονομία (1) παράσιτα (1) πελίτι (1) πλαστική κυψέλη beehive (1) πλαστική κυψέλη Τεκνοσέτ (1) ποιότητα (1) προιόντα κυψέλης (1) σερσένι (1) σκαθάρι (1) συνταγές με μέλι (1) συνταγή ζαχαροζύμαρου (1) σφήκα (1) σύστημα Αριστέας (1) τα προϊόντα της μέλισσας (1) ταυτοποίηση (1) τιμοκατάλογος Ελληνικός (1) το εργαστήριο μου (1) τσιμεντένια κυψέλη:Μέλοικος (1) φαρμακείο σπιτιού (1) φουτουριστική κυψέλη (1) φυσική καλλιέργεια (1) φωτογραφία (1)

Η ευτυχία του να είσαι Έλληνας και η δυστυχία του να μην είσαι

Η ευτυχία του να είσαι Έλληνας και η δυστυχία του να μην είσαι
κάντε κλίκ για ανάγνωση του πλήρους έργου