Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Μια καινούρια αρχήΑυτό εδώ είναι ένα μπρούτζινο βαρκάκι,ένα δωράκι με συμβολικό χαρακτήρα από την αδερφή μου τη Βάσω -όταν ήμουνα στο λύκειο και ξεκίναγα τον αγώνα μου για μια θέση στον ήλιο των γραμματιζούμενων και των κοντυλοφόρων.

Τα κατάφερα και με τις περγαμηνές και τα λοιπά βραβεία διακρίσεις μεταπτυχιακά υποτροφίες επιτυχίες στη δουλειά και πάει λέγοντας

Ελάτε όμως που μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να υποκριθούν ότι είναι ευχαριστημένοι όταν δεν είναι.
Είμαι κι εγώ έτσι και μου την έσπαγε πολύ να κάνω πράγματα για άλλους όπως εκείνοι θα ήθελαν, για να γίνει πράξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όνειρο τους και οι επιδιώξεις τους.
Μου την έσπαγε προφανώς ότι δεν ήταν αυτό που εγώ είχα σαν επιδίωξη και έπρεπε να δίνω λόγο ακόμη και για αυτά που δεν εξηγούνται με λόγια και που στο τέλος τέλος κανείς σώφρον άνθρωπος δεν θα ζητούσε εξήγηση και αιτιολογία γιατί απλούστατα δεν αποτελούν μια λογική αλληλουχία.

Η δημιουργία είναι μια τέτοια διαδικασία.Καλλιτεχνική τεχνική ή άλλη.
Ήθελα λοιπόν να κάνω τα πράγματα κατά πως μου γουστάρει και να μη δίνω λόγο σε κανέναν αλλά να λούζομαι τα λάθη όπως και τις επιτυχίες μου.

Η κρίση λοιπόν με έβαλε σε σκέψεις.Όχι αυτή η κρίση που περνάμε τώρα αλλά εκείνη που περάσαμε πριν 5 χρόνια εδώ στη Λευκάδα με το σεισμό.Όπου αμέσως μετά η οικονομική ύφεση ήταν για το γραφείο μου αβάσταχτη.Μπήκα και τότε σε σκέψεις να αλλάξω άρδην το σκηνικό αλλά έκρινα πως αγαπάω πολύ αυτή τη δουλειά για να τα αλλάξω όλα.Άλλαξα μόνο μερικά που δεν τα άντεχα πια.
Εντέλει δεν αρκούσε αυτό,το κατάλαβα μόλις ήρθε η δεύτερη κρίση ,ύφεση οικονομική αλλά και ευκαιρία για κάθαρση και απαλλαγή από τα βαρίδια του παρελθόντος και νέο ξεκίνημα.


Λίγο η ομορφιά της φύσης και της παρέας λίγο η έφεση στο να εμμένω στα πράγματα που αγαπώμπήκα λοιπόν στη θέση του θεατή της ζωής μου και έτσι ένα απλά γοητευτικό και όμορφο χόμπι η μελισσοκομία γίνεται σιγά σιγά επάγγελμα και συνειδητοποιώ το πόσο απίθανα το γουστάρω και το δοκιμάζω ολοένα και περισσότερο.

Ξεκινάω να γράφω στον υπολογιστή και να φτιάχνω ιστολόγια όσοι παρακολουθείτε το παρόν μάλλον θα έχετε δει λίγο πολύ και τα υπόλοιπα.
Η ξεχωριστή και γλυκιά γεύση -του ήδιστου μελήματος μου- της μελισσοκομίας με κάνει να στρέψω όλη την ενέργεια μου στον τομέα αυτό και να παρατήσω οτιδήποτε άλλο που έτσι κι αλλιώς καρκινοβατούσε.
Τώρα παρέλαβα τις κυψέλες μου και τις μελισσούλες μου αδύναμες καχεκτικές κακοζωισμένες, σε σπιτάκια κακοσυντηρημένα -ερείπια σκέτα- να έρχονται απο άνυδρο κι αφιλόξενο τοπίο και ανοργάνωτους ποιμένες σε χέρια πιο φιλόξενα αν και χωρίς εμπειρία με θέληση να προσφέρουν.
Το πόσο άνυδρος ήταν το κατάλαβα αμέσως από το πόσο δηλητηριασμένες ήταν από τη δίψα-η έλλειψη νερού συμπυκνώνει το δηλητήριο και το κάνει πιο τοξικό- οπότε έστησα την πρώτη ποτίστρα με ένα παλιό βρυσάκι που στάζει για δυο μέρες πάνω στο ταβλάκι. Κόστος αγοράς μηδέν
εννοείται!!!
Τόσα χρόνια μέσα στα βιβλία... μού είναι εύκολο πια να μάθω από βιβλία, ενώ και τα ιστολόγια και οι υπολογιστές και οι φίλοι που έκανα εδώ βοήθησαν τα μέγιστα να αποκτήσω το είδος της γνώσης που ο καθένας επιζητά στη δουλειά του:Τη θεωρία συμπύκνωμα εμπειρίας και δράσης.

Ο ναυαγός από τα μαλλιά του πιάνεται κι εγώ έχω καμπόσα ευτυχώς.
Μπορώ λοιπόν να κάνω με τα υλικά που βρίσκω γύρω μου και είναι σχεδόν ή εντελώς δωρεάν αυτό που έκανα για άλλους; Θα δείξει λίαν συντόμως

Σας λέει τίποτε το όνομα amstel;


Στην υγειά μας λοιπόν και καλορίζικη η νέα αρχή κι αφού αδειάσουμε το καφάσι με τις μπύρες.
Θα μιλήσουμε για το πώς ένα άδειο καφάσι μπύρας -αξίας μηδαμινής- γίνεται μια άριστη κυψέλη.

Θα δούμε να μεταλλάσεται το μικρό μελισσοκομείο που τώρα ευδοκιμεί στα χαλάσματα που μεγάλωσε ο παππούς μου τον πατέρα μου και τα άλλα έξι αδέρφια του με τα ροζιασμένα του χέρια σαν δώρο θεού μαζί με κοφτερό μυαλό και ατσάλινα νεύρα να αντέξει τις κακιές τις μέρες της κατοχής και της ανείπωτης φτώχειας.Το ερειπωμένο καλύβι δεν είχε ούτε καν πόρτα, ήταν γεμάτο με ένα τεράστιο βουνό από βάτα και πουρνάρια και συκιές όπως και το χωράφι γύρω γύρω.
Έκοβα με το βενζινοπρίονο, με το θαμνοκοπτικό και εντέλει διαπίστωσα ότι τα εργαλεία του παππού και της γιαγιάς μου[ και του πατέρα και της μάνας μου που από καπετάνιος και νοικοκυρά έγιναν και καλλιεργητές της Λευκαδίτικης γης παράγοντας κηπευτικά που ήταν ότι πιο γευστικό έχω δοκιμάσει όπου κι αν έχω πάει] ήταν ότι πιο αποτελεσματικό πέρασε από το χέρι μου για το συγκεκριμένο χώρο και είδος βλάστησης.
Έτσι και τα κατάφερα: έκαιγα τρείς μέρες και ακόμα δεν έχω τελειώσει με τα υπόλοιπα, για να έρθει στην κατάσταση που βλέπετε και να μπορεί να δεχτεί τα μελισσάκια μου προφυλαγμένα από τον αέρα στερεωμένα στο χαμηλό τοιχείο αντιστήριξης του αρχαίου πέτρινου μεσότοιχου.

Έτσι η καλομαθημένη μου μέση δεν θα κακοπάθει και τα μελίσσια θα γλυτώσουν την υγρασία του εδάφους.Καλού κακού έβαλα το παλιό διαλυμένο πορτόνι χωρισμένο στα δύο σαν βάση εξομάλυνσης.
'Εφτιαξα κι ένα άλλο πορτόνι απο τάβλες κρεβατιού παλιές και χρησιμοποιώντας μόνο ένα σφυρί καρφιά και το πριονάκι που κόβουμε τα πουρνάρια,καθώς και τα σφυρήλατα μεταλλικά εξαρτήματα του παλιού πορτονιού.


Μια ώρα μετά το τσίμπημα μιας μέλισσας, μόνο που καλά καλά δεν το κατάλαβα νόμιζα ότι άγγιξα σε κλαδί, όταν έσκυψα να πάρω ένα σκουπίδι που έπεσε μπροστά στα μελίσσια αλλά το διψασμένο έντομο έχει δηλητήριο που θα κάνει έναν άνθρωπο που το τσίμπημα της σφήκας το βιώνει σαν τσίμπημα κουνουπιού -μιλάω για το μέγεθος της αντίδρασης του οργανισμού- να πάρει τη μορφή τέρατος όπως θα δείτε το τσίμπημα στο κούτελο κάνει να πρηστεί τόσο το πρόσωπο που και σκορπιός δεν νομίζω να είχε τέτοια επίδραση.

για να δούμε τώρα την εξέλιξη τρείς μέρες μετά το τσίμπημα κι όχι τίποτε άλλο είχα να πάω και στο βαφτίσι ενός ανηψιού μου -γιού του ξαδέρφου μου που είναι από τους πιο έμπειρους μελισσοκόμους που ξέρω είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος μου 41 και ασχολείται από τα 18 την πρώτη μέρα στην κτηνιατρική Θεσσαλονίκης.
Να με δεί έτσι ο Πέτρος και οι άλλοι φίλοι μελισσοκόμοι θα πέσει το κράξιμο!!!πήγα λοιπόν σε ένα φιλαράκι φαρμακοποιό με τα γυαλιά μου εννοείται...και του λέω φτιάξε με, κοιτάει και δεν καταλαβαίνει,φτιάξε με λέω ξανά και σηκώνω τα γυαλιά, οπότε αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ζημιάς προς επιδιόρθωση.
Θα σου δώσω ένα χαπάκι που θα σε κάνει άνθρωπο,και δε νομίζω να χρειαστεί και δεύτερο...
απίστευτο αλλά έτσι ακριβώς έγινε,αν και θεόπικρο είναι θαυματουργό.
Θα το κοιτάξω γιατί δεν θυμάμαι πως το λένε και θα το γράψω αύριο.


και την άλλη μέρα με τη χρήση ενός και μόνο χαπιού αντιινσταμινικού να έχω γίνει ξανά άνθρωπος εκεί που είχα πιστέψει ότι έμεινα τέρας πια!

Εντέλει το πρωί είχα ξεπρηστεί εντελώς και ήμουν ξανά θεογκόμενος...
έβαλα και τον κουστούμι μου με τη γραβάτα μου: γαμπρός ο δικός σας λέω!


Ετσι πήγα και στο βαφτίσι, όπου ο ανιψιός μου ο Αντρέας ήταν διακριτικότατος δεν ακούστηκε καν.Δεν μου έχει ξανατύχει ομολογουμένως να μην κλάψει το παιδί που βαπτίζεται.
Σήμερα λοιπόν στα γενέθλια μου έκανα ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό μου του χάρισα ένα νέο δρόμο να πορευτεί.
Για να πορευτεί σαν άξιος και ιδιαίτερος επαγγελματίας πρέπει να αφήσει κανείς το στίγμα του στην καθημερινότητα του και ίσως επηρεάσει αν το αξίζει κι άλλους στις δικές τους καθημερινότητες.
Πήρα την απόφαση να πιάνω αέρα και να γίνεται χρυσός όχι για τα χρήματα αλλά για την αποτελεσματικότητα εκ του μηδενός.
Για όσους δεν το γνωρίζουν το κιβώτιο μπύρας έχει τρείς θαυμαστές ιδιότητες.
1.Είναι απο πλαστικό ανθεκτικό στη σκληρή χρήση και κατάλληλο για τρόφιμα και ποτά
2.Είναι κατάλληλο για βιομηχανική χρήση:στοιβάζεται πολλαπλά, αντέχει μεγάλο βάρος , αποθηκευεται σε ελάχιστο χώρο και
3. οι διαστάσεις του ταιριάζουν με της πιστοποιημένης ευρωπαικής κυψέλης για να μεταφέρεται με άνεση απο τα ίδια οχήματα μεταφοράς-φορτηγα και φορτηγάκια-Επιπλέον έχουν και το ίδιο ύψος.
Τα υπόλοιπα εξαρτήματα θα τα δούμε λεπτομερώς αυτά θα είναι αντίστοιχα της ευρωπαικής κυψέλης για να συνεργάζονται απόλυτα.6 σχόλια:

Ανεστης Θ. Κετσετζιδης είπε...

Εύγε για την προσπάθεια σου.
Μπυρόμελο ΑΜΣΤΕΛ?
Τη καλημέρα μου

chaniabee !!!! είπε...

έλα ρε φιλε!!!!! μου έφτιαξες την μέρα!!!!απο τα όμορφα αρθρακια που εχω συναντήσει!!!!

Νικόλαος Καββαδάς είπε...

Γεια σας κύριοι συνάδελφοι,το μπυρόμελο είναι το μέλλον θα αδειάζουμε το καφάσι με τις μπύρες με τα φιλαράκια και θα το γεμίζουμε μέλι με τα μελισσάκια.Την καλημέρα μου

Beebbc είπε...

Πάρα πολύ καλό.

Leonidas είπε...

Ωραία πατέντα, που την σκέφτηκες;

Νικόλαος Καββαδάς είπε...

πενία τέχνες κατεργάζεται φίλτατε

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ
Το φηφιακό βιβλίο για την αριθμητική και τη γεωμετρία

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ

Τα βασικά (37) εργαλεία (33) ΒΙΝΤΕΟ (20) έξυπνα κόλπα (18) κυψέλη (16) μελισσοκομική ιστορία (16) ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ (14) ανακοινώσεις (14) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ (13) αυτοπροστασία (12) ΚΟΦΙΝΕΛΟ (11) SKEP (10) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (10) το σύστημα μου (10) κατασκευές (9) οδηγίες (9) ΒΑΣΙΛΟΤΡΟΦΙΑ (8) απόψεις (8) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΥΨΕΛΗ (7) Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ (7) ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ (7) Συσκευασίες μελιού (7) βιβλία (7) κυψελη (7) παραδοσιακή μελισσοκομία (7) Μελισσοκομική Πρακτική (6) κυψέλη άμστελ (6) περιβάλλον (6) συσκευασίες (6) το μελισσοκομείο μου (6) Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΣΑΝ ΕΜΠΕΥΣΗ (5) ΚΥΨΕΛΗ ΚΟΡΜΟΣ (5) βασιλικός πολτός (5) οικειακή διατροφική αυτάρκεια (5) παράξενα (5) συσκευασία (5) φυσική ζωή (5) 1.ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (4) ΓΥΡΗ (4) Γερμανική μελισσοκομεία (4) Ελληνική σοφία (4) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΑ (4) ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (4) ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΑΣ (4) ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (4) αποφθέγματα (4) δράσεις (4) εχθροί της μέλισσας (4) κοινωνία (4) νομικά θέματα (4) πολιτική (4) σκέψεις (4) το εργαστήρι του βασιλοτρόφου (4) ¨ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ (3) ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ (3) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (3) Ελλάδα (3) ΙΣΤΟΡΙΑ (3) ΚΟΣΜΗΜΑ (3) ΚΥΨΕΛΗ ΠΟΛΗΣ (3) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3) Πρόσωπα της Ελληνικής μελισσοκομίας (3) ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (3) ΤΟΠΙΑ (3) ΦΥΛΕΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ (3) ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΗΡΗΘΡΑΣ (3) ανέκδοτο (3) βότανα (3) διεθνώς (3) ιστοσελίδες μελισσοκομίας (3) μεταλλαγμένα (3) μεταφορικό μέσο μελισσοκόμων (3) πλαστική κυψέλη (3) προιόντα (3) TOP BAR (2) ΑΝΑΣΤΟΜΗ ΚΥΨΕΛΗ (2) ΒΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ (2) ΒΟΤΑΝΑ (2) ΓΕΩΡΓΙΑ (2) ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ (2) Δημήτρης Καρακούσης (2) ΕΚΘΕΣΕΙΣ (2) ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (2) ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΟΦΗΣ (2) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ (2) ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ (2) ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ (2) ΕΞΥΠΝΑ ΚΟΛΠΑ (2) Ηλεκτρονικό κατάστημα (2) Ημερολόγιο εμπειριών (2) ΚΗΦΗΝΑΣ (2) ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ (2) Λευκάδα (2) ΜΕΛΙΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (2) ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΡΙ (2) Μύθοι Αισώπου (2) ΝΟΜΑΔΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (2) ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΥΨΕΛΗ (2) ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ (2) ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ (2) ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (2) ΠΡΟΠΟΛΗ (2) ΠΡΩΤΟΓΟΝΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ (2) Πρόσωπα (2) Πρόσωπα της διεθνούς μελισσοκομίας (2) ΣΥΡΜΑΤΩΜΑ ΠΛΑΙΣΙΟΥ (2) ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ (2) αλυσοπρίονο (2) βαρρόα (2) βιολογία (2) δηλητήριο μέλισσας (2) διαγωνισμοί (2) ενεργειακή αυτάρκεια (2) ενημέρωση (2) επιστήμη (2) ετήσιος απολογισμός (2) ευτράπελα (2) η μέλισσα (2) ιδιοκατασκευές (2) κοφίνια (2) κυψέλες (2) κυψέλη Αργώ (2) κυψέλη ανάστομη-τοπ μπαρ- (2) μελισσοκομική επιθεώρηση (2) νομοθεσία μελισσοκομίας (2) πλαστική κυψέλη Νικοτπλαστ (2) προμηθευτές (2) στατιστικά στοιχεία (2) τα προϊόντα μου (2) τιμές (2) τρύγος (2) υδρόμελο (2) φυλές μέλισσας (2) φυτά (2) Aσθένειες του μελισσιού (1) Huber Francois (1) Α (1) ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (1) ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (1) ΑΓΡΟΤΟΣΠΙΤΟ (1) ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (1) ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ (1) ΑΝΤΛΙΑ ΚΡΙΟΣ (1) ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ (1) ΑΣΦΑΛΕΙΑ (1) ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΚΥΨΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ (1) Αστείο (1) ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ (1) ΒΑΡΕΛΙ (1) ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ (1) Βαρροική ακαρίαση (1) Γ’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΥΨΕΛΗΣ (1) ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ (1) ΔΙΕΘΝΩΣ (1) Διατροφή (1) ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ (1) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΦΕΣΜΟΥ ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (1) ΕΛΙΑ (1) ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (1) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΜΑ (1) ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (1) ΕΞΥΠΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΥΨΕΛΗΣ (1) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟ (1) ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ (1) ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΛΗΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ (1) ΕΡΓΑΤΡΙΑ (1) ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ (1) ΕΧΡ (1) Επικαιρότητα (1) Εργάτης πεύκου (1) ΖΑΧΑΡΟΖΥΜΑΡΟ (1) ΖΟΜΠΥ (1) ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ (1) ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ (1) ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ (1) Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ (1) Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ (1) Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ (1) Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΟΥ (1) ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ (1) ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ (1) ΘΕΡΜΟΚΥΨΕΛΗ ΒΕΕΒΟΧ (1) ΘΥΡΙΔΑ (1) Θερμοβάρ (1) ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ (1) ΚΌΣΜΗΜΑ (1) ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (1) ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ (1) ΚΕΡΙ (1) ΚΗΡΟΓΟΝΟΙ ΑΔΕΝΕΣ (1) ΚΟΤΕΤΣΙ (1) ΚΤΙΣΙΜΟ ΚΟΜΠ (1) ΚΥΨΕΛΗ ΚΤΙΣΤΗ (1) ΚΥΨΕΛΗ ΠΗΛΙΝΗ (1) Κωστας Χαραλάς (1) ΛΙΩΣΙΜΟ ΚΕΡΙΟΥ (1) ΜΑΚΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΒΟΣΚΕΣ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΟΣ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΦΟΡΕΙΣ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ (1) ΜΕΞΙΚΟ (1) ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΥΨΕΛΗΣ (1) ΜΥΘΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΗΡΩΕΣ (1) ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ (1) Μανίκης (1) Μελίσσια κι άνθρωπος (1) Μελίχρυσος (1) ΝΤΑΝΤΑΝΤ (1) Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (1) Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (1) Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (1) ΟΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΟΡΕΣΤΑΔΑ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (1) ΠΑΡΑΣΙΤΑ (1) ΠΗΛΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΠΗΛΙΝΗ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΠΗΛΙΝΗ ΚΥΨΕΛΗ ΚΑΘΕΤΗ (1) ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΥΨΕΛΗ APIMAYE (1) ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΥΨΈΛΗ (1) ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΕΚΝΟΣΕΤ (1) ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ (1) ΠΟΤΙΣΤΡΑ ΜΕΛΙΣΣΏΝ ΤΕΚΝΟΣΕΤ (1) ΠΡΟΠΑΛΟΙΦΗ (1) ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (1) ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ (1) Περιοδικά μελισσοκομίας (1) ΡΟΛΟΙ (1) ΣΕΡΣΕΛΟΙ (1) ΣΕΡΣΕΝΙΑ (1) ΣΙΚΕΛΙΑ (1) ΣΤΕΝΣΙΛ (1) ΣΤΟΧΟΙ (1) ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΟΛΗΣ (1) ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΡΟΠΑΛΟΙΦΗΣ (1) ΣΥΣΤΗΜΑ ΖΕΝΤΕΡ (1) ΣΦΗΚΕΣ (1) ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (1) ΤΑΙΝΙΕΣ (1) ΤΑΜΠΕΛΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥ (1) ΤΑΜΠΕΛΙΤΣΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΟΥ (1) ΤΕΧΝΗΤΗ ΣΜΗΝΟΥΡΓΙΑ-ΚΟΨΙΜΟ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ- (1) ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ (1) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΦΕΣΜΟΥ ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΥΛΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΟ (1) ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΣ (1) ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΑΣ (1) ΥΠΟΔΟΜΗ (1) ΥΨΕΛΙ (1) ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ (1) ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΜΟΣ (1) ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ (1) ΦΟΡΗΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ (1) ΦΩΛΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ (1) ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ (1) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ (1) ΧΕΙΡΙΣΜΌΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ (1) ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΕΡΙ (1) ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ (1) ανακαλύψεις (1) αρρώστιες (1) ασκοσφαίρωση (1) ασφάλεια (1) βαμβακίαση πεύκου (1) βασιλισσοκελιά (1) βιολογική μελισσοκομία (1) βιοποικιλοτητα και απειλές (1) γλυκά (1) διατροφικά σκάνδαλα (1) εγκλωβισμός βασίλισσας (1) εκθέσεις-συνέδρια (1) εκλογές (1) εντατική γεωρία (1) εξ (1) επίκαιρα (1) εργαστήριο μελισσοκομικό (1) η μελισσοκομία (1) η παριζιάνικη κυψέλη (1) καθαρισμός εργαλείων (1) καυσιμο νερό (1) κινηματογράφος (1) κυψέλη επίδειξης Οντάριο (1) κυψελίδιο (1) κόψιμο μελισσιού (1) μέλισσα και περιβάλλον (1) μήνας του μέλιτος (1) μελισσοκομική ορολογία (1) μελισσοκομική χλωρίδα (1) μελισσοφάγος (1) μελιτογόνα έντομα (1) μελόκρασο (1) μικρό εργαστήρι της μέλισσας (1) μινιμαλιστική κυψέλη (1) μοντέλο πρόγνωσης μελιτοεκκρίσεων (1) μύγες και μέλι (1) νέοι μελισσοκόμοι (1) νομαδική κυψέλη (1) νοσεμίαση (1) ο επιγειος παράδεισος (1) οι τροφοδότες μου (1) οικονομία (1) παράσιτα (1) πελίτι (1) πλαστική κυψέλη beehive (1) πλαστική κυψέλη Τεκνοσέτ (1) ποιότητα (1) προιόντα κυψέλης (1) σερσένι (1) σκαθάρι (1) συνταγές με μέλι (1) συνταγή ζαχαροζύμαρου (1) σφήκα (1) σύστημα Αριστέας (1) τα προϊόντα της μέλισσας (1) ταυτοποίηση (1) τιμοκατάλογος Ελληνικός (1) το εργαστήριο μου (1) τσιμεντένια κυψέλη:Μέλοικος (1) φαρμακείο σπιτιού (1) φουτουριστική κυψέλη (1) φυσική καλλιέργεια (1) φωτογραφία (1)

Η ευτυχία του να είσαι Έλληνας και η δυστυχία του να μην είσαι

Η ευτυχία του να είσαι Έλληνας και η δυστυχία του να μην είσαι
κάντε κλίκ για ανάγνωση του πλήρους έργου