Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ

Οι ευχές είναι καλές αλλά δεν αρκούν
Οι γιορτές είναι πάντα μια ευκαιρία για ξεκούραση και ανασυγκρότηση σωματική και πνευματική. Παρατήρησα ότι το τελευταίο καιρό όσοι δεν είχαν οικονομικό πρόβλημα έχουν αποκτήσει το πρόσωπο του πόνου δηλαδή το πρόσωπο του ανθρώπου που υποφέρει από αγωνία επώδυνη. Ενώ εκείνοι που το είχαν παλιότερα έχουν τώρα μια έκφραση ηρεμίας.

Αναρωτήθηκα που να οφείλεται αυτό. Μετά από συζήτηση με κάποιους φίλους κατάλαβα ότι είναι εντελώς αναμενόμενο.

Πρόκειται για το απλό συναίσθημα της ανακούφισης που προκύπτει όταν άλλος είναι λόγος του κακού που βιώνουμε σε σχέση με αυτό που θεωρούσαμε ότι έχει προσωπικές ρίζες.

Για να γίνει πιο κατανοητό, εννοώ πως ενώ νομίζαμε ότι φταίμε εμείς για το κακό που βιώνουμε προκύπτουν ξεκάθαρα να φταίνε εξωγενείς παράγοντες.

Προσωπικά το έχω βιώσει σε πολλές περιπτώσεις μια από αυτές έχει να κάνει με τη μελισσοκομία όταν στο ξεκίνημα μου ως μελισσοκόμος ήρθε περίοδος που έχασα το μεγαλύτερο μέρος των σμηνών μου και μια πίκρα επώδυνη μου διαπερνούσε το είναι.

Δεν μου πήγαινε καλά όμως να αποδεχτώ την ήττα μου κι έτσι δεν το έκανα. Αντιθέτως προτίμησα να δω που ακριβώς έκανα λάθος και πως μπορώ να το διορθώσω αν γίνεται και να μην το ξανακάνω.

Έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να συνειδητοποιήσω πως δεν έκανα κάτι λάθος εγώ αλλά πως μια κολλητική αρρώστια -Νοζεμίαση- βρήκε τα σμήνη που ήταν πιο εύκολο να έρθουν σε επαφή με άλλα ξένα, ενώ κάποια που βρίσκονταν απομονωμένα δεν είχαν κανένα πρόβλημα.

Μου έφυγε ένα τεράστιο βάρος, πίστευα πως δεν κάνω σωστά τη δουλειά μου ή ακόμη χειρότερα πως δεν κάνω για τη δουλειά.

'Ομως δουλειά μου δεν είναι ο έλεγχος του παντός αλλά όσα μπορώ να ελέγξω.

Συνειδητοποίησα με ανακούφιση ότι δεν είμαι εγώ ανίκανος σα μελισσοκόμος αλλά απλά ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που ξεπερνούν τις δυνάμεις μου πέρα από αυτά που ήδη πίστευα ότι ήξερα, αφού νόμιζα ότι μέσω της πρόληψης μπορεί κανείς να γλυτώσει από τις αρρώστιες.

Η πρόληψη έχει προφανώς και όρια, καλό είναι να το ξέρουμε και να προετοιμαζόμαστε για το κακό που σίγουρα κάποια στιγμή θα συμβεί.

Βλέποντας μέσα από αυτά τα βιώματα την ευρύτερη κατάσταση καλό θα ήταν να καταλάβουν κι εκείνοι που θεωρούσαν πως είναι από ικανότητα τους πετυχημένοι στις δουλειές, στην οικογένεια, στις σχέσεις τους, με ανθηρά οικονομικά, με υγεία και όλα τα καλά, ότι πολλοί άνθρωποι έχουν όλες τις ικανότητες εργατικότητα και λοιπά κι όμως τίποτε δεν προκύπτει από αυτές, γιατί δεν αρκεί αυτό.

Είναι και άλλα πράγματα που απαιτούνται είναι οι λεγόμενες συγκυρίες και με μια λέξη το λέμε τύχη, αλλά και προετοιμασία για τα δύσκολα για την έλλειψη τύχης ή για κακή τύχη οι λεγόμενες δικλείδες ασφαλείας.

Αν έχεις τύχη διάβαινε λέει ο λαός μας, υποδεικνύοντας πως ακόμη και άνθρωποι που δεν το αξίζουν από άποψη ικανοτήτων, γνώσεων, εργατικότητας -ή ότι άλλο- το έχουν ενώ οι άλλοι όχι.

Οι συγκυρίες για τους ανθρώπους της δημιουργίας και της εργασίας είναι μάλλον εχθρικές τις περισσότερες φορές αφού η πρόοδος και η δημιουργία είναι ο δύσκολος δρόμος και είναι δύσκολος ακριβώς λόγω των πιθανών ενάντιων συγκυριών. Δείτε το γεωργό, τον κτηνοτρόφο, το μελισσοκόμο, το ψαρά, τον επιχειρηματία και τόσους άλλους ανθρώπους του αγώνα της εργασίας και της δημιουργίας.

Για τούτο οι ευχές μας περισσεύουν ειδικά στις εορτές όπου το μεταφυσικό στοιχείο έχει τη τιμητική του υπενθύμιση.

Στη περίπτωση τι δική μου δεν ήταν θέμα τύχης που δεν είχα όλα τα μελίσσια μου μαζί υπολόγισα βέβαια σε άλλους κινδύνους όπως πυρκαγιά ή κλοπή αλλά το διαίρει και βασίλευε -στην ασφάλεια- το έμαθα από νωρίς, στις αγροτικές και αλιευτικές μου δραστηριότητες με τους γονείς μου και μου έδωσε την ευκαιρία να μην ξεκινήσω από το μηδέν όταν έπαθα τη ζημιά.

Φέτος είχα την παραγωγή νέων σμηνών και μελιού και δεν είχε υποτίθεται καλή τιμή το μέλι είχα φροντίσει λοιπόν να απευθυνθώ σε κείνους που έχουν να το πληρώσουν. Όπως θα δείτε η συσκευασία είναι επιμελημένη χειροποίητη και απολύτως προσανατολισμένη στις αρχές του Ήδιστου μελήματος δηλαδή ποιότητα μέσα από την ιδιαίτερη προσωπική επιμέλεια με γνώση και εκμετάλλευση των ορίων και των πλεονεκτημάτων που υπάρχουν.

Στη προκειμένη περίπτωση δεν έχω μεγάλη παραγωγή ούτε δυνατότητες για νομαδική μελισσοκομία διαφορετικά είδη μελιού ούτε συσκευαστήριο ούτε πελατεία για το λιγοστό προϊόν μου.

Έτσι αποφάσισα το προϊόν να μοιραστεί σε μικρά βάζα για να δώσω έτσι σε περισσότερους πελάτες και να μπορώ να έχω υψηλές τιμές -σε ποσοστό κέρδους- αλλά μικρό σε τίμημα ανά βάζο για κείνους που θέλουν να αγοράσουν ποιοτικό προϊόν αλλά δεν μπορούν να αγοράσουν ποσότητα.

‘Ετσι είχα βαζάκι γυάλινο μισό κιλό και κιλό και τριών ειδών μέλι:

-ανθέων πολυ-ποικιλιακό-περιοχή Βλυχού-,

-ανθέων θυμαριού -περιοχή Αθανιού,

-ανθέων πορτοκαλιάς- περιοχή Άρτας-

επιπλέον κηρήθρα τριών ειδών σε κουτάκι λουκουμιών

100ml πρόπολη ωμή

10ml,20ml,50mlβάμμα πρόπολης

βαζάκι 250γρ γύρη

σαπούνι πρόπολης, κεριού, μελιού -με λάδι οξύτητας δεκάτων-Η συνεργασία μου με το φίλο επαγγελματία μελισσοκόμο Βασίλη Σολδάτο έκανε εφικτό αυτό το βήμα της νομαδικής μελισσοκομίας για ελάχιστη ποσότητα.Για όσους φίλους ερασιτέχνες ασχολούνται για το κέφι και για να συμπληρώσουν τη ζωή φίλων και συγγενών με ποιοτικά αγνά προϊόντα και ίσως τα έσοδα τους να αυξηθούν λιγάκι συστήνω ανεπιφύλακτα αυτή τη δραστηριότητα.Για δε τους επαγγελματίες προτείνω να επικεντρωθείτε αγαπητοί φίλοι στη διακίνηση του προϊόντος μαζί με τη διαφύλαξη της υψηλής ποιότητας που ήδη διαθέτετε γιατί δεν έχει νόημα να πουλάτε το κόπο σας σαν ανόητοι δωρεάν στους εκμεταλλευτές.

Συνεργαστείτε και λύστε τα προβλήματα ομαδικά σαν παρέες φίλων -γιατί σαν συνεταιρισμοί εκφυλίζεται η κατάσταση και αναπτύσσονται περίεργα φαινόμενα-.

Η φιλική ομάδα είναι ο καλύτερος σύμμαχος στην πορεία σας το λέω εκ πείρας το δοκίμασα:

Το συμπέρασμα είναι πως μέσω της ομαδικής φιλικής συνεργασίας οι δυνατότητες δεν προστίθενται απλώς πολλαπλασιάζονται για όλους.Επειδή με τις τυπικές διεργασίες δεν τα πάμε καλά στην Ελλάδα κρατήστε αγαπητοί φίλοι την ουσία τη φιλική παρέα με κάποιους εκλεκτούς συναδέλφους και το ένα θα φέρει το άλλο προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σας παρουσιάζω κάποιες φωτογραφίες των προϊόντων μου.


9 σχόλια:

explore.bees είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία και όσο γίνετε λιγότερη απαισιοδοξία σε εσένα και τους οικείους σου .
Να είσαι καλά .

Χρήστος

Νικόλαος Καββαδάς είπε...

χρόνια πολλά και σε σένα φίλε Χρήστο ότι ποθείς

chaniabee !!!! είπε...

Χρόνια πολλά φιλαράκι με υγεία και χαρά !!! εύχομαι το χαμόγελο να μην ξελείπει από τα πρόσωπα μας!

melissokomia kritis είπε...

Καλές γιορτές με Υγεία.

Simvlos Simvlos είπε...

Χρόνια Πολλά και με Υγεία..!!

evangelos naxios είπε...

Χρόνια Πολλά με υγεία!!!

Συμφωνούμε .....!!!!!

manos είπε...

Χρονια πολλα νικολα , καλη χρονια ναχεις!!!!

Νικόλαος Καββαδάς είπε...

να είστε καλά φίλοι μου με τις οικογένειες και τα μελισσάκια σας πολλά χαιρετίσματα σε όλους

Γιώργος Βασιλείου είπε...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ
Το φηφιακό βιβλίο για την αριθμητική και τη γεωμετρία

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ

Τα βασικά (37) εργαλεία (33) ΒΙΝΤΕΟ (20) έξυπνα κόλπα (18) κυψέλη (16) μελισσοκομική ιστορία (16) ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ (14) ανακοινώσεις (14) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ (13) αυτοπροστασία (12) ΚΟΦΙΝΕΛΟ (11) SKEP (10) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (10) το σύστημα μου (10) κατασκευές (9) οδηγίες (9) ΒΑΣΙΛΟΤΡΟΦΙΑ (8) απόψεις (8) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΥΨΕΛΗ (7) Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ (7) ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ (7) Συσκευασίες μελιού (7) βιβλία (7) κυψελη (7) παραδοσιακή μελισσοκομία (7) Μελισσοκομική Πρακτική (6) κυψέλη άμστελ (6) περιβάλλον (6) συσκευασίες (6) το μελισσοκομείο μου (6) Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΣΑΝ ΕΜΠΕΥΣΗ (5) ΚΥΨΕΛΗ ΚΟΡΜΟΣ (5) βασιλικός πολτός (5) οικειακή διατροφική αυτάρκεια (5) παράξενα (5) συσκευασία (5) φυσική ζωή (5) 1.ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (4) ΓΥΡΗ (4) Γερμανική μελισσοκομεία (4) Ελληνική σοφία (4) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΑ (4) ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (4) ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΑΣ (4) ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (4) αποφθέγματα (4) δράσεις (4) εχθροί της μέλισσας (4) κοινωνία (4) νομικά θέματα (4) πολιτική (4) σκέψεις (4) το εργαστήρι του βασιλοτρόφου (4) ¨ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ (3) ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ (3) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (3) Ελλάδα (3) ΙΣΤΟΡΙΑ (3) ΚΟΣΜΗΜΑ (3) ΚΥΨΕΛΗ ΠΟΛΗΣ (3) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3) Πρόσωπα της Ελληνικής μελισσοκομίας (3) ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (3) ΤΟΠΙΑ (3) ΦΥΛΕΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ (3) ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΗΡΗΘΡΑΣ (3) ανέκδοτο (3) βότανα (3) διεθνώς (3) ιστοσελίδες μελισσοκομίας (3) μεταλλαγμένα (3) μεταφορικό μέσο μελισσοκόμων (3) πλαστική κυψέλη (3) προιόντα (3) TOP BAR (2) ΑΝΑΣΤΟΜΗ ΚΥΨΕΛΗ (2) ΒΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ (2) ΒΟΤΑΝΑ (2) ΓΕΩΡΓΙΑ (2) ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ (2) Δημήτρης Καρακούσης (2) ΕΚΘΕΣΕΙΣ (2) ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (2) ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΟΦΗΣ (2) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ (2) ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ (2) ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ (2) ΕΞΥΠΝΑ ΚΟΛΠΑ (2) Ηλεκτρονικό κατάστημα (2) Ημερολόγιο εμπειριών (2) ΚΗΦΗΝΑΣ (2) ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ (2) Λευκάδα (2) ΜΕΛΙΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (2) ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΡΙ (2) Μύθοι Αισώπου (2) ΝΟΜΑΔΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (2) ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΥΨΕΛΗ (2) ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ (2) ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ (2) ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (2) ΠΡΟΠΟΛΗ (2) ΠΡΩΤΟΓΟΝΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ (2) Πρόσωπα (2) Πρόσωπα της διεθνούς μελισσοκομίας (2) ΣΥΡΜΑΤΩΜΑ ΠΛΑΙΣΙΟΥ (2) ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ (2) αλυσοπρίονο (2) βαρρόα (2) βιολογία (2) δηλητήριο μέλισσας (2) διαγωνισμοί (2) ενεργειακή αυτάρκεια (2) ενημέρωση (2) επιστήμη (2) ετήσιος απολογισμός (2) ευτράπελα (2) η μέλισσα (2) ιδιοκατασκευές (2) κοφίνια (2) κυψέλες (2) κυψέλη Αργώ (2) κυψέλη ανάστομη-τοπ μπαρ- (2) μελισσοκομική επιθεώρηση (2) νομοθεσία μελισσοκομίας (2) πλαστική κυψέλη Νικοτπλαστ (2) προμηθευτές (2) στατιστικά στοιχεία (2) τα προϊόντα μου (2) τιμές (2) τρύγος (2) υδρόμελο (2) φυλές μέλισσας (2) φυτά (2) Aσθένειες του μελισσιού (1) Huber Francois (1) Α (1) ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (1) ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (1) ΑΓΡΟΤΟΣΠΙΤΟ (1) ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (1) ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ (1) ΑΝΤΛΙΑ ΚΡΙΟΣ (1) ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ (1) ΑΣΦΑΛΕΙΑ (1) ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΚΥΨΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ (1) Αστείο (1) ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ (1) ΒΑΡΕΛΙ (1) ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ (1) Βαρροική ακαρίαση (1) Γ’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΥΨΕΛΗΣ (1) ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ (1) ΔΙΕΘΝΩΣ (1) Διατροφή (1) ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ (1) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΦΕΣΜΟΥ ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (1) ΕΛΙΑ (1) ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (1) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΜΑ (1) ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (1) ΕΞΥΠΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΥΨΕΛΗΣ (1) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟ (1) ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ (1) ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΛΗΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ (1) ΕΡΓΑΤΡΙΑ (1) ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ (1) ΕΧΡ (1) Επικαιρότητα (1) Εργάτης πεύκου (1) ΖΑΧΑΡΟΖΥΜΑΡΟ (1) ΖΟΜΠΥ (1) ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ (1) ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ (1) ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ (1) Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ (1) Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ (1) Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ (1) Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΟΥ (1) ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ (1) ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ (1) ΘΕΡΜΟΚΥΨΕΛΗ ΒΕΕΒΟΧ (1) ΘΥΡΙΔΑ (1) Θερμοβάρ (1) ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ (1) ΚΌΣΜΗΜΑ (1) ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (1) ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ (1) ΚΕΡΙ (1) ΚΗΡΟΓΟΝΟΙ ΑΔΕΝΕΣ (1) ΚΟΤΕΤΣΙ (1) ΚΤΙΣΙΜΟ ΚΟΜΠ (1) ΚΥΨΕΛΗ ΚΤΙΣΤΗ (1) ΚΥΨΕΛΗ ΠΗΛΙΝΗ (1) Κωστας Χαραλάς (1) ΛΙΩΣΙΜΟ ΚΕΡΙΟΥ (1) ΜΑΚΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΒΟΣΚΕΣ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΟΣ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΦΟΡΕΙΣ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ (1) ΜΕΞΙΚΟ (1) ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΥΨΕΛΗΣ (1) ΜΥΘΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΗΡΩΕΣ (1) ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ (1) Μανίκης (1) Μελίσσια κι άνθρωπος (1) Μελίχρυσος (1) ΝΤΑΝΤΑΝΤ (1) Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (1) Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (1) Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (1) ΟΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΟΡΕΣΤΑΔΑ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (1) ΠΑΡΑΣΙΤΑ (1) ΠΗΛΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΠΗΛΙΝΗ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΠΗΛΙΝΗ ΚΥΨΕΛΗ ΚΑΘΕΤΗ (1) ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΥΨΕΛΗ APIMAYE (1) ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΥΨΈΛΗ (1) ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΕΚΝΟΣΕΤ (1) ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ (1) ΠΟΤΙΣΤΡΑ ΜΕΛΙΣΣΏΝ ΤΕΚΝΟΣΕΤ (1) ΠΡΟΠΑΛΟΙΦΗ (1) ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (1) ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ (1) Περιοδικά μελισσοκομίας (1) ΡΟΛΟΙ (1) ΣΕΡΣΕΛΟΙ (1) ΣΕΡΣΕΝΙΑ (1) ΣΙΚΕΛΙΑ (1) ΣΤΕΝΣΙΛ (1) ΣΤΟΧΟΙ (1) ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΟΛΗΣ (1) ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΡΟΠΑΛΟΙΦΗΣ (1) ΣΥΣΤΗΜΑ ΖΕΝΤΕΡ (1) ΣΦΗΚΕΣ (1) ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (1) ΤΑΙΝΙΕΣ (1) ΤΑΜΠΕΛΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥ (1) ΤΑΜΠΕΛΙΤΣΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΟΥ (1) ΤΕΧΝΗΤΗ ΣΜΗΝΟΥΡΓΙΑ-ΚΟΨΙΜΟ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ- (1) ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ (1) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΦΕΣΜΟΥ ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΥΛΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΟ (1) ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΣ (1) ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΑΣ (1) ΥΠΟΔΟΜΗ (1) ΥΨΕΛΙ (1) ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ (1) ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΜΟΣ (1) ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ (1) ΦΟΡΗΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ (1) ΦΩΛΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ (1) ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ (1) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ (1) ΧΕΙΡΙΣΜΌΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ (1) ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΕΡΙ (1) ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ (1) ανακαλύψεις (1) αρρώστιες (1) ασκοσφαίρωση (1) ασφάλεια (1) βαμβακίαση πεύκου (1) βασιλισσοκελιά (1) βιολογική μελισσοκομία (1) βιοποικιλοτητα και απειλές (1) γλυκά (1) διατροφικά σκάνδαλα (1) εγκλωβισμός βασίλισσας (1) εκθέσεις-συνέδρια (1) εκλογές (1) εντατική γεωρία (1) εξ (1) επίκαιρα (1) εργαστήριο μελισσοκομικό (1) η μελισσοκομία (1) η παριζιάνικη κυψέλη (1) καθαρισμός εργαλείων (1) καυσιμο νερό (1) κινηματογράφος (1) κυψέλη επίδειξης Οντάριο (1) κυψελίδιο (1) κόψιμο μελισσιού (1) μέλισσα και περιβάλλον (1) μήνας του μέλιτος (1) μελισσοκομική ορολογία (1) μελισσοκομική χλωρίδα (1) μελισσοφάγος (1) μελιτογόνα έντομα (1) μελόκρασο (1) μικρό εργαστήρι της μέλισσας (1) μινιμαλιστική κυψέλη (1) μοντέλο πρόγνωσης μελιτοεκκρίσεων (1) μύγες και μέλι (1) νέοι μελισσοκόμοι (1) νομαδική κυψέλη (1) νοσεμίαση (1) ο επιγειος παράδεισος (1) οι τροφοδότες μου (1) οικονομία (1) παράσιτα (1) πελίτι (1) πλαστική κυψέλη beehive (1) πλαστική κυψέλη Τεκνοσέτ (1) ποιότητα (1) προιόντα κυψέλης (1) σερσένι (1) σκαθάρι (1) συνταγές με μέλι (1) συνταγή ζαχαροζύμαρου (1) σφήκα (1) σύστημα Αριστέας (1) τα προϊόντα της μέλισσας (1) ταυτοποίηση (1) τιμοκατάλογος Ελληνικός (1) το εργαστήριο μου (1) τσιμεντένια κυψέλη:Μέλοικος (1) φαρμακείο σπιτιού (1) φουτουριστική κυψέλη (1) φυσική καλλιέργεια (1) φωτογραφία (1)

Η ευτυχία του να είσαι Έλληνας και η δυστυχία του να μην είσαι

Η ευτυχία του να είσαι Έλληνας και η δυστυχία του να μην είσαι
κάντε κλίκ για ανάγνωση του πλήρους έργου