Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΕΛAΙΟΟπως είδαμε πρέπει να απεξαρτηθούμε κατά το δυνατό περισσότερο απο το πετρέλαιο για λόγους βιωσιμότητας στο τέλος, για οικονομικούς λόγους όμως σε αυτή τη φάση.
Για όλους εμάς που παράγουμε λάδι αλλά ακόμη και για κείνους που απλά το καταναλώνουν μόνο μπορούμε με ένα απλό μηχάνημα σε μέγεθος πλυντηρίου να βάζουμε τηγανόλαδο ή πικρόλαδο και να βγάζουμε βιοντίζελ και γλυκερίνη -πρώτη ύλη για σαπούνι- δηλαδή δεν πάει τίποτε χαμένο.
δείτε πως:

“Biodiesel at home”, ή αλλιώς παρασκευή βιοντίζελ στο σπίτι με μια πραγματικά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ιδέα! Σύμφωνα με την έρευνα του Guthrie οι προσωπικοί παρασκευαστές βιοντίζελ στην αγορά είναι ακριβοί και καθόλου φιλικοί στη χρήση. Υπάρχει μέθοδος “Φτιάξτο-μόνος-σου” αλλά αυτά τα παρασκευαστήρια είναι.. βρωμιάρικα και αναποτελεσματικά.
Στη μηχανή που βλέπετε απλά βάζει τα υλικά από πάνω και… έτοιμο! Καύσιμο! Αυτόματες αντλίες, στοιχεία θέρμανσης και θερμοστάτες τα κάνουν όλα.
Σημειώστε δε πως η γλυκερίνη, το μόνο ‘απόβλητο’ είναι το υλικό για να κάνεις και σπιτικό σαπούνι. Τέλειο;
Η διαδικασία είναι μη-τοξική και απλά θέλει ρεύμα και… νερό!
πηγήμ http://www.gadgetfreak.gr/

Για κείνους που έχουν αμφιβολίες για το που πάνε τα πράγματα δείτε αυτό:

Ναι, είναι συνεργασία Ducati και Diesel. Μια συνεργασία που ξεκίνησε νωρίς το 2011 και με βάση την χορηγία της ιταλικής εταιρίας με την Ducati στο MotoGP. Φυσικά και θα δημιουργηθεί και το ‘κατάλληλο’ προϊόν. Είναι το special edition “Monster Diesel”, μηχανή με βάση το Monster 1100 Evo. Ο 100 ίππων και δύο βαλβίδες κινητήρας ως βάση και ενσωματωμένο ABS. Με τιμή $13,795 το Ducati Monster Diesel θα είναι στην πιάτσα το καλοκαίρι.


δεν κάνει βέβαια για μελισσοκομικό όχημα αλλά ακριβώς επείδη η απόδοση είναι πάντα ενδιαφέρουσα για λόγους οικονομίας να πούμε ότι ο κινητήρας ντίζελ θεωρείται ο πλέον αποδοτικός κινητήρας εσωτερικής καύσης, και δεδομένης της εύκολης αποδοχής του βιοντίζελ μπορείτε σε λίγο να βάζετε στο Μόνστερ σας το  τηγανόλαδο απο χτές περασμένο απο το μηχάνημα παραπάνω.
Καλό;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ