Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Ο έλεγχος της ενέργειας είναι κεντρικός:Πετρελαιοειδή και ηλεκτρισμός
Γιατί;
Εγώ θέλω να παράγω την ενέργεια που καταναλώνω στο σπίτι μου στη δουλειά μου στη μετακίνηση μου.
Μπορώ;
Εννοείται ότι μπορώ, οι λύσεις υπάρχουν ήδη και είναι για κάθε πορτοφόλι και για κάθε νοικοκυριό, για κάθε ΟΙΚΟ.


ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΜΙΑ ΔΕΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΚΑΥΣΙΜΟ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Ή ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ.
Θέλω η ενέργεια να είναι κάτι που παίρνω από τη φύση δωρεάν.


Υπάρχει η λύση του φωτοβολταικού που συσσωρεύει την ενέργεια όλη μέρα για να την αποδόσει τη νύχτα.
Υπάρχει η ενέργεια του θερμοσυσσωρευτή που συσσωρεύει τη θερμότητα και την αποδίδει για θέρμανση του σπιτιού και του νερού για το πλύσιμο.
Υπάρχει το ενεργειακό τζάκι
Υπάρχει η καύση του νερού [ηηο] για κινητήρες εσωτερικής καύσης για κίνηση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Υπάρχει η καύση του νερού[ηηο] για καυστήρες καλοριφέρ.
Υπάρχουν εργαλεία που συσσωρεύουν ενέργεια για κίνηση για θέρμανση για κάθε είδους δουλειά.


Υπάρχει ήδη η δυνατότητα να φτιάξουμε την αυτάρκεια μας σταδιακά κομματάκι κομματάκι ώστε να μην εξαρτόμαστε από το κράτος και τους κρατούντες να μην έχουν εξουσία πάνω μας.


Και βέβαια να μη μας επηρεάζει άμεσα η καταστροφή που αυτοί η ανόητοι φέρνουν στο κόσμο.
Σκεφτείτε τη φουκοσίμα σκεφτείτε το τσερνομπίλ και πείτε μου πιστεύετε στα αλήθεια ότι θα μας το πουν εγκαίρως ότι το πετρέλαιο τελειώνει;
Κι όμως οι επιστήμονες φωνάζουν από το 74 ότι μέχρι το 2015 θα πρέπει να αλλάξουμε τεχνολογία αλλιώτικα θα βιώσουμε τη καταστροφή της απότομης απρογραμμάτιστης αλλαγής.

Σκεφτείτε τη μια μέρα που έχουν απεργία ΔΕΗ και πρατήρια για σκεφτείτε τώρα να είναι διαρκείας...ανατριχιάσατε;
 αν όχι δεν το καλοσκεφτήκατε!


Μέσα από τη σειρά αυτή άρθρων προσπαθώ να δώσω στον κόσμο που παρακολουθεί αυτό το ιστολόγιο και τιμάει την προσπάθεια μου εδώ και αρκετό καιρό να καταλάβει αυτά που λόγω της ενασχόλησης μου με την ενημέρωση και τα ιστολόγια ανακαλύπτω και διερευνώ συνεχώς.

Μέσα από τις έρευνες μου για άλλα ιστολόγια όπως το Ελεύθερος σκοπευτής έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ζούμε έναν ακήρυχτο πολιτισμικό πόλεμο που η κορυφαία και η μόνη φανερή εκδήλωση του είναι η λεγόμενη οικονομική κρίση.

Δεν είναι ούτε Ελληνική ούτε οικονομική η κρίση είναι παγκόσμια και παντοειδής.
Ζούμε τον πόλεμο για τον έλεγχο του πλανήτη.
Αυτό γίνεται μέσω του ελέγχου των ζωτικών πόρων: νερού, τροφής, ενέργειας, γνώσης που καταλήγει στο κορυφαίο της απαύγασμα το οικονομικό σύστημα που ελέγχει την οικονομία

Αυτό γίνεται μεν σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά αναλόγως τον χώρο έχει διαφορετικές τεχνικές και στρατηγικές.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΕΣΕΣ ΑΚΡΕΣ
Στον σύγχρονο σχετικά μορφωμένο και σχετικά πλούσιο κόσμο τα εργαλεία ποδηγέτησης  δεν είναι τα ίδια με τον αμόρφωτο και φτωχό κόσμο στην Αφρική στην Ασία και την νότια Αμερική.
Εδώ θέλει λίγο λίγο δέσιμο ο κόσμος, πρώτα το ηθικό -φόβος- μετά η διασάλευση της λογικής-πανικός- και τα δύο μέσω της λεγόμενης ενημέρωσης της τηλεόρασης κυρίως που μπαίνει σε κάθε σπίτι.

Προφυλαχθείτε από τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές και το φόβο που σπέρνουν. Δείτε τους απλά για να διασκεδάσετε με τους πουλημένους καραγκιόζηδες και τις ακρότητες τους.

Μην αυταπατάσθαι ακόμη και στις λεπτομέρειες είναι στημένο το παιχνίδι.
Είδατε μήπως τη ξυνισμένη μούρη της Μέρκελ όταν έχανε η γερμανική ομάδα;
όμως μόλις κέρδισε την είδατε χαρούμενη!
Γιατί;
Μήπως περιμένατε να σας ανεβάσουν το ηθικό;

Μπορούν να το κάνουν και το κάνουν! γιατί τους επιτρέψαμε.

Οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ δεν θέλουνε παλούκωμα για το χάλι της αναμετάδοσης τους;
Θέλουν αλλά όχι για αυτό το μικρό και ανεπαίσθητο. 
Αυτά τους έδωσαν αυτά έπαιξαν.

Εδώ στα μεγάλα και τα τρανά δεν κάνετε κάτι: τα αποδέχεστε ως καλά γενόμενα.

Εδώ τους αφήνετε να μπαίνουν στα σπίτια σας και να βυσοδομούν στα παιδιά σας και εσάς στη γλώσσα το πολιτισμό, τα σύμβολα, τα ήθη και τα έθιμα με αμερικάνικα, τούρκικα, αγγλικά και κάθε τι άλλο παρά ελληνικά σε όλα τα επίπεδα: γλώσσας, μηνυμάτων, θεμάτων.
 

Από τις διαφημίσεις των προιόντων σας ζητούν να αγοράσετε προιόντα που δεν καταδέχονται ούτε το όνομα τους και τις οδηγίες χρήσης στα ελληνικά να έχουν.
Ακόμα και ονόματα των Ελληνικής κατασκευής προιόντων έχουν πιάσει το νόημα και σας απευθύνονται όπως και οι υπόλοιποι στα ξένα.
Η ΜΠΎΡΑ ΣΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ
ΜΥΤΗΟΣ ΚΙ ΌΧΙ ΜΥΘΟΣ
ΑMSTEL KI OXI AMΣΤΕΛ
FIX KI OXI ΦΙΞ

τα πατατάκια που τη συνοδεύεις
λέγονται TSAKIRIS KI OXI ΤΣΑΚΙΡΗΣ

To κανάλι που το διαφημίζουν το λένε alfa , mega, star, net, antena

Κι όμως τα καταπίνεις και συνεχίζεις. Είναι πλέον ευρύτατα διαδεδομένη  η πάγια τακτική: οι διαφημιστές  στις στιχομυθίες  πάντα στα αγγλικά-αμερικάνικα είναι πιο ΤRENTY και HI! 
Αλλά και τα ονόματα στις ενημερωτικές εκπομπές των κρατικών καναλιών σας απευθύνονται στα αγγλικά και το δέχεστε αδιαμαρτύρητα ΝΕΤWEEK

Οι τίτλοι και οι όροι των παρουσιαστών ιδίως των αθλητικων EINAI GOALAND και πάει λέγοντας.
Εξάλλου για τα νιάτα έχουμε κάθε είδους πολύ υψηλού περιεχομένου εκπομπές!
PODILATO PANDOY , SCΗOOLTUBE

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ
 ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΥΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.
Προσπαθούν να μας εξουσιάζουν με δόλιο τρόπο, λίγο λίγο και με τα ζωτικά στοιχεία μας.
Ηθικό, Πόροι [γνώση, ενέργεια, νερό, τροφή].Η αντίσταση δεν είναι καθόλου προφανής αν και εφικτή!

Στην Ελλάδα έχουμε κάποιες ιδιαιτερότητες: την πολυσυλλεκτικότητα τον πολυτεμαχισμό και την ολοκληρωμένη αλλά μικρής κλίμακας δράση σε κάθε επίπεδο.

Το εξειδικεύω για να γίνει πιο κατανοητό το τι λέω.
Ένας αγρότης στην Ελλάδα αν είναι πράγματι νοικοκύρης και ξέρει τι κάνει τότε είναι από μόνος του ένας μικρός οίκος-κράτος δηλαδή καθίσταται ανεξάρτητος αυτάρκης όσο είναι αυτό εφικτό από τον περίγυρο του.
Για το νερό για τη τροφή για τα εργαλεία για τις υποδομές του για τα οικονομικά του ξέρει πως αν δεν φροντίσει ο ίδιος για όλα ανεξαιρέτως τότε καμία μέριμνα κρατική καμία βοήθεια δεν θα βρεί.
Αυτό τον κάνει πολύ δυνατό και ανεξάρτητο προσαρμοσμένο απόλυτα στο περιβάλλον του κι ας μην του επιτρέπει αυτή του η πολυδιάσπαση την ανάπτυξη σε μέγεθος όπως σε άλλες χώρες και συστήματα -όπου το σύστημα υποβοηθάει- και αυτό επιτρέπει να γίνει μια υπεργιγάντωση.
Βλέπε Ισπανία Γαλλία και Γερμανία κι αλλού πολύ περισσότερο Αμερική λόγου χάρη.

Το μικρό δεν είναι απαρραίτητα κακό ή μειονεκτικό σε σχέση με το μεγάλο ειδικά αν καθίσταται τόσο ανθεκτικό, τόσο ευρυμαθές, τόσο αυτεξούσιο, τόσο ευέλικτο, τόσο γεροδεμένο.Εξάλλου ας θυμηθούμε πως ένα μικρό θηλαστικό που χρειαζόταν λίγους πόρους σε περίοδο έλλειψης του επιβίωσε και οι  δεινοσαυροι που ήθελαν πολλούς δεν τα κατάφεραν.

Ο Ελληνικός χώρος παράγει αυτό το μοντέλο σε κάθε έμβιο όν ή οργάνωση του. Το ίδιο κάνει και για τους Έλληνες το ίδιο και για την Ελληνική κοινωνία είναι μικρή ολοκληρωμένη και ανθεκτικότατη.

Όταν χάσαμε μέρος αυτών των χαρακτηριστικών πρόσκαιρα μετά από την καλοστημένη πολιτιστική πολιτισμική οικονομική και στρατιωτική παγίδα βρεθήκαμε σε δυσκολία να ανταπεξέλθουμε, γιατί χάσαμε-δώσαμε τον έλεγχο της ζωής μας κι εξαρτώμαστε από άλλους:
από το κράτος επίδομα ανεργίας και  επιδοτήσεις,
από το ευρωπαικό συνοθύλευμα και από τους κρυφούς και φανερούς αλλότριους σκοπούς τους που μας πάνε πέρα από κει που θέλουμε να πάμε, δίνοντας μας κίνητρα ή σπρώχνοντας μας μέσω των εξουσιών.
Ο έλεγχος της υλικής περιουσίας μας γίνεται μέσω του δανεισμού , ο έλεγχος της πνευματικής περιουσίας μας της γνώσης και της ενημέρωσης επίσης προσπαθούν με οικονομικά μέσα ματαίως, αλλά ο έλεγχος της ενέργειας της τροφής και του νερού περνάει μόνο μέσα από την  εξουσία και την καταπίεση της με αστυνομικά μέσα και μέτρα και εδώ μπορούμε να τους παλέψουμε στα ίσια.
 γιατί είμαστε στα δικά μας χαρακτηριστικά ανώτεροι μας έχει βοηθήσει η φύση για αυτό.

Η ηλιακή ενέργεια για ένα σπίτι και για κάποια μηχανήματα είναι εργαλεία και μπορεί κανείς να τα φτιάξει ή να τα αγοράσει σιγά σιγά για να φτιάξει την ενεργειακή του αυτάρκεια και να διορθώσει την οικονομική του δύναμη και δυνατότητα.

.Μην ξεχνάτε ότι ο καλύτερος τρόπος να κρύψεις κάτι είναι να το έχεις περιφρονημένο σε δημόσια θέα!

Το μοντέλο ζωής που προτείνω συμπεριλαμβάνει έμφαση στους τομείς:

Αυτάρκεια:
σε νερό, πόσιμο, άρδευσης, πλυσίματος
σε τροφή, κάθε είδους κρέας ψάρι, γαλακτομομικά,κηπευτικά,φρούτα
σε ενέργεια,ηλεκτρική από φωτοβολταικά, θερμική από γκάζι και νερό
σε παιδεία, βιβλία,βιβλιοθήκες,σεμινάρια,διαδίκτυο,ραδιόφωνο,τηλεόραση
σε υγεία, βότανα, οδηγός χρήσης, γιατρός
σε επικοινωνία, καρτοτηλέφωνο,πομποδέκτες
σε υποδομές -διαμονής- σπίτι,αποθήκη,κοτέτσι,εργαστήριο
σε εργαλεία,ξυλουργικά,οικοδομικά,υδραυλικά,ηλεκτρικά,αγροτικά, ψαρέματος, κυνηγιού,μελισσοκομίας, οινοποιίας
σε πόρους πρώτες ύλες,ξυλεία,πέτρες,ασβέστη,κάρβουνο,
σε πνευματικό επίπεδο ενημέρωσης και γνώσης αλλά και ηθικής, εκκλησία, θέατρο.


Ξέρω ότι σας ακούγεται σαν πρωτογονισμός αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτό αλλά στη δυνατότητα της ύπαρξης ανεξάρτητης του πολιτισμού της κατανάλωσης και της κεντρικής εξουσίας.

Λόγου χάρη μαζί με το βενζινοπρίονο, το θαμνοκοπτικό, το ηλεκτρικό τρυπάνι, τριβείο και λοιπά έχω και τα καλύτερα χειρός και ενίοτε τα χρησιμοποιώ με καλύτερα αποτελέσματα.

Ειδικά κάποια στιγμή που δεν είχα λεφτά να βάλω βενζίνη ή να πληρώσω το ρεύμα και μου το έκοψαν, είδα άμεσα τη χρησιμότητα αυτής της διαδικασίας.
Ιδιαίτερα δε μικρών λύσεων για το σπίτι όπως το επαναφορτιζόμενο ηλιακό φωτιστικό, το γκαζιεράκι, το πόσιμο νερό που έπαιρνα πάντα δωρεάν από πηγή είναι μια μορφή αποταμίευσης όλα αυτά που λέμε.

Για όλα τα προηγούμενα βοηθάει τα μέγιστα να ξέρουμε τις λύσεις που έδιναν οι πρόγονοι μας σοφοί άνθρωποι και αξεπέραστοι τόσο στα ανώτερα όσο και στα κατώτερα επίπεδα.
Η ανθρωπιά,η αλληλεγγύη, η αλληλεπίδραση και η ομαδική δημιουργία και εργασία αποκτάνε μετά από αυτό το κατώτερο βιοτικό επίπεδο μια κατά πολύ ανώτερη δυναμική γιατί είναι οι ρίζες του φυτού και αυτές δίνουν τροφή σε κορμό - την κοινωνία- και σε καρπούς-τον πολιτισμό της- που πέφτουν και ανατροφοδοτούν τις ρίζες και ξανά αυξάνεται το σύνολο υγειές και εύρωστο.-ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΈΝΑ ΤΡΟΠΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μου έλεγε ένας φίλος σε ιμέιλ 

....Το πρόγραμμα που έβαλα σε εφαρμογή σε προσωπικό επίπεδο έχει της εξής συνιστώσες
'Εχω πηγάδια τα διατηρώ καθαρά πόσιμα λειτουργικά ασφαλή και αδήλωτα .ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΙΑ
Έχω χωράφια τα διατηρώ γόνιμα καλλιεργημένα περιφραγμένα με τις υποδομές που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να στηρίξουν τον οίκο μου και ίσως κάποιων συγγενών και φίλων.ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΙΑ
Παράγω ή συλλέγω ότι καταναλώνω: φρούτα, λαχανικά, ψάρια, αυγά, κρέας , για να το κάνω αυτό έχω ότι μου χρειάζεται,έχω ένα μικρό αδήλωτο βαρκάκι με τα εργαλεία του: παραγάδια, τονιές, καλαμίδια, καμάκια, ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΙΑ
Διατηρώ ένα όπλο κυνηγετικό  του παππού μου λειτουργικότατο που όμως ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΙΑ

Κρατάω και ανταλλάσσω σπόρους και προϊόντα όπως φασόλια, ντομάτες, κολοκύθια,αγγούρια, πιπεριές,μελιτζάνες,αρωματικά δεντρολίβανο δάφνη βασιλικό μέντα γαρύφαλα ντόπια τριαντάφυλλα, σουλτανίνα και ραζακί σταφύλια, κουκιά, φακή, μπιζέλια,πατάτα, καλαμπόκι, σιτάρι, σύκα, απίδια, ροδάκινα, μούσμουλα,πορτοκάλια,λεμόνια, μανταρίνια, και βέβαια ελιές και άλλα ανοιχτής αναπαραγωγής .ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΙΑ

Διατηρώ και επεκτείνω τα μελίσσια μου σε πληθυσμό και προϊόντα ανταλλάσσοντας και δίνοντας τα προιόντα μου. ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΙΑ
Διατηρώ ένα όχημα -ένα παλιό αυτοκίνητο- που μετατρέπω σε κίνησης με νερό χωρίς πινακίδες και λοιπά ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΙΑ
Διατηρώ ένα όχημα που δεν καταναλώνει παρά μόνο τη σωματική μου ενέργεια ποδήλατο και σκοπεύω να το κάνω να δουλεύει ηλεκτρικά ώστε να καταργήσω τη μοτοσυκλέτα μου που ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΙΑ.
Διατηρώ ταράτσα με θέα που σύντομα θα γίνει σύστημα συσσώρευσης ηλεκτρικής ενέργειας για φωτισμό και λοιπά αλλά και λαχανόκηπος θερμοκήπιο για το χειμώνα κι ας ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΙΑ
Προφανώς δεν είμαι και ο πλέον νομοταγής πολίτης αλλά το συστείνω ανεπιφύλακτα επειδή εγώ μπορώ να ζήσω χωρίς μια δραχμή εδώ και 10 μήνες και δεν ζητάω κανενός την ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ.
Ακόμη και το παρόν γράφεται μέσα από ξένο λογιαριασμό διαδικτύου που χρησιμοποιούμε πολλοί φίλοι και τσοντάρουμε το βασικό μας "χορηγό επικοινωνίας'' με προϊόντα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Συμφωνώ μαζί του και προσπαθώ να ενστερνιστώ αυτή την λειτουργική αυτάρκεια εκ παραλλήλου σαν υποδομή επιβίωσης νόμιμα ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΑ και με σωφροσύνη ώστε να ανταπεξέλθω σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ

1 σχόλιο:

Παπαδάκης Αλέξανδρος είπε...

Νίκο συμφωνώ απολύτως και επαυξάνω στο τομέα της προσωπικής μου αυτάρκειας δουλεύω τώρα και πολλά χρόνια και είναι ένα δύσκολο στοίχημα ,που πιστεύω ότι είναι η μόνη λύση για να μπορέσουμε να κρατήσουμε σε ένα ασφαλές επίπεδο την επιβίωση και την αξιοπρέπεια μας, να σαι καλά.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ
Το φηφιακό βιβλίο για την αριθμητική και τη γεωμετρία

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ

Τα βασικά (37) εργαλεία (33) ΒΙΝΤΕΟ (20) έξυπνα κόλπα (18) κυψέλη (16) μελισσοκομική ιστορία (16) ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ (14) ανακοινώσεις (14) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ (13) αυτοπροστασία (12) ΚΟΦΙΝΕΛΟ (11) SKEP (10) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (10) το σύστημα μου (10) κατασκευές (9) οδηγίες (9) ΒΑΣΙΛΟΤΡΟΦΙΑ (8) απόψεις (8) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΥΨΕΛΗ (7) Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ (7) ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ (7) Συσκευασίες μελιού (7) βιβλία (7) κυψελη (7) παραδοσιακή μελισσοκομία (7) Μελισσοκομική Πρακτική (6) κυψέλη άμστελ (6) περιβάλλον (6) συσκευασίες (6) το μελισσοκομείο μου (6) Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΣΑΝ ΕΜΠΕΥΣΗ (5) ΚΥΨΕΛΗ ΚΟΡΜΟΣ (5) βασιλικός πολτός (5) οικειακή διατροφική αυτάρκεια (5) παράξενα (5) συσκευασία (5) φυσική ζωή (5) 1.ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (4) ΓΥΡΗ (4) Γερμανική μελισσοκομεία (4) Ελληνική σοφία (4) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΑ (4) ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (4) ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΑΣ (4) ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (4) αποφθέγματα (4) δράσεις (4) εχθροί της μέλισσας (4) κοινωνία (4) νομικά θέματα (4) πολιτική (4) σκέψεις (4) το εργαστήρι του βασιλοτρόφου (4) ¨ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ (3) ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ (3) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (3) Ελλάδα (3) ΙΣΤΟΡΙΑ (3) ΚΟΣΜΗΜΑ (3) ΚΥΨΕΛΗ ΠΟΛΗΣ (3) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3) Πρόσωπα της Ελληνικής μελισσοκομίας (3) ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (3) ΤΟΠΙΑ (3) ΦΥΛΕΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ (3) ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΗΡΗΘΡΑΣ (3) ανέκδοτο (3) βότανα (3) διεθνώς (3) ιστοσελίδες μελισσοκομίας (3) μεταλλαγμένα (3) μεταφορικό μέσο μελισσοκόμων (3) πλαστική κυψέλη (3) προιόντα (3) TOP BAR (2) ΑΝΑΣΤΟΜΗ ΚΥΨΕΛΗ (2) ΒΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ (2) ΒΟΤΑΝΑ (2) ΓΕΩΡΓΙΑ (2) ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ (2) Δημήτρης Καρακούσης (2) ΕΚΘΕΣΕΙΣ (2) ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (2) ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΟΦΗΣ (2) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ (2) ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ (2) ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ (2) ΕΞΥΠΝΑ ΚΟΛΠΑ (2) Ηλεκτρονικό κατάστημα (2) Ημερολόγιο εμπειριών (2) ΚΗΦΗΝΑΣ (2) ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ (2) Λευκάδα (2) ΜΕΛΙΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (2) ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΡΙ (2) Μύθοι Αισώπου (2) ΝΟΜΑΔΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (2) ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΥΨΕΛΗ (2) ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ (2) ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ (2) ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (2) ΠΡΟΠΟΛΗ (2) ΠΡΩΤΟΓΟΝΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ (2) Πρόσωπα (2) Πρόσωπα της διεθνούς μελισσοκομίας (2) ΣΥΡΜΑΤΩΜΑ ΠΛΑΙΣΙΟΥ (2) ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ (2) αλυσοπρίονο (2) βαρρόα (2) βιολογία (2) δηλητήριο μέλισσας (2) διαγωνισμοί (2) ενεργειακή αυτάρκεια (2) ενημέρωση (2) επιστήμη (2) ετήσιος απολογισμός (2) ευτράπελα (2) η μέλισσα (2) ιδιοκατασκευές (2) κοφίνια (2) κυψέλες (2) κυψέλη Αργώ (2) κυψέλη ανάστομη-τοπ μπαρ- (2) μελισσοκομική επιθεώρηση (2) νομοθεσία μελισσοκομίας (2) πλαστική κυψέλη Νικοτπλαστ (2) προμηθευτές (2) στατιστικά στοιχεία (2) τα προϊόντα μου (2) τιμές (2) τρύγος (2) υδρόμελο (2) φυλές μέλισσας (2) φυτά (2) Aσθένειες του μελισσιού (1) Huber Francois (1) Α (1) ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (1) ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (1) ΑΓΡΟΤΟΣΠΙΤΟ (1) ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (1) ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ (1) ΑΝΤΛΙΑ ΚΡΙΟΣ (1) ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ (1) ΑΣΦΑΛΕΙΑ (1) ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΚΥΨΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ (1) Αστείο (1) ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ (1) ΒΑΡΕΛΙ (1) ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ (1) Βαρροική ακαρίαση (1) Γ’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΥΨΕΛΗΣ (1) ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ (1) ΔΙΕΘΝΩΣ (1) Διατροφή (1) ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ (1) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΦΕΣΜΟΥ ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (1) ΕΛΙΑ (1) ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (1) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΜΑ (1) ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (1) ΕΞΥΠΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΥΨΕΛΗΣ (1) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟ (1) ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ (1) ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΛΗΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ (1) ΕΡΓΑΤΡΙΑ (1) ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ (1) ΕΧΡ (1) Επικαιρότητα (1) Εργάτης πεύκου (1) ΖΑΧΑΡΟΖΥΜΑΡΟ (1) ΖΟΜΠΥ (1) ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ (1) ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ (1) ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ (1) Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ (1) Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ (1) Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ (1) Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΟΥ (1) ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ (1) ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ (1) ΘΕΡΜΟΚΥΨΕΛΗ ΒΕΕΒΟΧ (1) ΘΥΡΙΔΑ (1) Θερμοβάρ (1) ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ (1) ΚΌΣΜΗΜΑ (1) ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (1) ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ (1) ΚΕΡΙ (1) ΚΗΡΟΓΟΝΟΙ ΑΔΕΝΕΣ (1) ΚΟΤΕΤΣΙ (1) ΚΤΙΣΙΜΟ ΚΟΜΠ (1) ΚΥΨΕΛΗ ΚΤΙΣΤΗ (1) ΚΥΨΕΛΗ ΠΗΛΙΝΗ (1) Κωστας Χαραλάς (1) ΛΙΩΣΙΜΟ ΚΕΡΙΟΥ (1) ΜΑΚΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΒΟΣΚΕΣ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΟΣ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΦΟΡΕΙΣ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ (1) ΜΕΞΙΚΟ (1) ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΥΨΕΛΗΣ (1) ΜΥΘΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΗΡΩΕΣ (1) ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ (1) Μανίκης (1) Μελίσσια κι άνθρωπος (1) Μελίχρυσος (1) ΝΤΑΝΤΑΝΤ (1) Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (1) Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (1) Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (1) ΟΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΟΡΕΣΤΑΔΑ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (1) ΠΑΡΑΣΙΤΑ (1) ΠΗΛΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΠΗΛΙΝΗ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΠΗΛΙΝΗ ΚΥΨΕΛΗ ΚΑΘΕΤΗ (1) ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΥΨΕΛΗ APIMAYE (1) ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΥΨΈΛΗ (1) ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΕΚΝΟΣΕΤ (1) ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ (1) ΠΟΤΙΣΤΡΑ ΜΕΛΙΣΣΏΝ ΤΕΚΝΟΣΕΤ (1) ΠΡΟΠΑΛΟΙΦΗ (1) ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (1) ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ (1) Περιοδικά μελισσοκομίας (1) ΡΟΛΟΙ (1) ΣΕΡΣΕΛΟΙ (1) ΣΕΡΣΕΝΙΑ (1) ΣΙΚΕΛΙΑ (1) ΣΤΕΝΣΙΛ (1) ΣΤΟΧΟΙ (1) ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΟΛΗΣ (1) ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΡΟΠΑΛΟΙΦΗΣ (1) ΣΥΣΤΗΜΑ ΖΕΝΤΕΡ (1) ΣΦΗΚΕΣ (1) ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (1) ΤΑΙΝΙΕΣ (1) ΤΑΜΠΕΛΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥ (1) ΤΑΜΠΕΛΙΤΣΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΟΥ (1) ΤΕΧΝΗΤΗ ΣΜΗΝΟΥΡΓΙΑ-ΚΟΨΙΜΟ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ- (1) ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ (1) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΦΕΣΜΟΥ ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΥΛΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΟ (1) ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΣ (1) ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΑΣ (1) ΥΠΟΔΟΜΗ (1) ΥΨΕΛΙ (1) ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ (1) ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΜΟΣ (1) ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ (1) ΦΟΡΗΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ (1) ΦΩΛΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ (1) ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ (1) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ (1) ΧΕΙΡΙΣΜΌΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ (1) ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΕΡΙ (1) ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ (1) ανακαλύψεις (1) αρρώστιες (1) ασκοσφαίρωση (1) ασφάλεια (1) βαμβακίαση πεύκου (1) βασιλισσοκελιά (1) βιολογική μελισσοκομία (1) βιοποικιλοτητα και απειλές (1) γλυκά (1) διατροφικά σκάνδαλα (1) εγκλωβισμός βασίλισσας (1) εκθέσεις-συνέδρια (1) εκλογές (1) εντατική γεωρία (1) εξ (1) επίκαιρα (1) εργαστήριο μελισσοκομικό (1) η μελισσοκομία (1) η παριζιάνικη κυψέλη (1) καθαρισμός εργαλείων (1) καυσιμο νερό (1) κινηματογράφος (1) κυψέλη επίδειξης Οντάριο (1) κυψελίδιο (1) κόψιμο μελισσιού (1) μέλισσα και περιβάλλον (1) μήνας του μέλιτος (1) μελισσοκομική ορολογία (1) μελισσοκομική χλωρίδα (1) μελισσοφάγος (1) μελιτογόνα έντομα (1) μελόκρασο (1) μικρό εργαστήρι της μέλισσας (1) μινιμαλιστική κυψέλη (1) μοντέλο πρόγνωσης μελιτοεκκρίσεων (1) μύγες και μέλι (1) νέοι μελισσοκόμοι (1) νομαδική κυψέλη (1) νοσεμίαση (1) ο επιγειος παράδεισος (1) οι τροφοδότες μου (1) οικονομία (1) παράσιτα (1) πελίτι (1) πλαστική κυψέλη beehive (1) πλαστική κυψέλη Τεκνοσέτ (1) ποιότητα (1) προιόντα κυψέλης (1) σερσένι (1) σκαθάρι (1) συνταγές με μέλι (1) συνταγή ζαχαροζύμαρου (1) σφήκα (1) σύστημα Αριστέας (1) τα προϊόντα της μέλισσας (1) ταυτοποίηση (1) τιμοκατάλογος Ελληνικός (1) το εργαστήριο μου (1) τσιμεντένια κυψέλη:Μέλοικος (1) φαρμακείο σπιτιού (1) φουτουριστική κυψέλη (1) φυσική καλλιέργεια (1) φωτογραφία (1)

Η ευτυχία του να είσαι Έλληνας και η δυστυχία του να μην είσαι

Η ευτυχία του να είσαι Έλληνας και η δυστυχία του να μην είσαι
κάντε κλίκ για ανάγνωση του πλήρους έργου