Η νέα οικιακή κυψέλη ''Φουσκοκυψέλη'' προέρχεται από την Ιταλία και είναι ένα βήμα ακόμη στη νέα δυναμική τάση που προδιαγράφεται ολοένα περισσότερο να αυξάνει σε παγκόσμιο επίπεδο για κατοχή οικιακής κυψέλης.
Στην παρουσίαση της συγκεκριμένης πρότασης βλέπουμε πως το σχέδιο επικεντρώνεται στην φυσική μορφή μιας κυψέλης στο ύπαιθρο που προστατεύεται από κερί σπάνια μορφή στη χώρα μας γνωστή πιο πολύ στην κεντρική Ευρώπη και την Αμερική.
Το σχέδιο όμως ενσωματώνοντας τη σύγχρονη μορφή κυψέλης και των εξαρτημάτων της όπως αποσπώμενων ορόφων και πλαισίων έχοντας και πρόβλεψη στη βάση για τη ρύθμιση του βαρρόα αλλά και εξάρτημα διαχωρισμού του γονοθαλάμου από το μελιττοθάλαμο -σίτα βασίλισσας- κατορθώνει να τηρεί μια στοιχειώδη λειτουργία επέμβασης του ερασιτέχνη χωρίς όμως να προκρίνονται λόγω του καμπύλου σχήματος η οργάνωση των εξαρτημάτων της, όπως για παράδειγμα τα πολλά είδη πλαισίων και ορόφων.
Δεδομένου ότι προτεραιότητα της είναι οι μέλισσες δείχνει ξεκάθαρα τις προτεραιότητες της μέσα στις οποίες δεν είναι η παραγωγική μελισσοκομική πρακτική της κυψέλης Λαγκστρόδ ή Νταντάντ.
Σχεδιαστικά τώρα, είναι αισθητικά ιδιαίτερη σε διαχρονικό λευκό χρώμα, με σύγχρονη γραμμή και όμορφη διαμόρφωση όγκων καμία σχέση με τις γνωστές ως τώρα κυψέλες.
Η πρόταση διαμόρφωσης είναι εύκολη στη παραγωγή, με μηχανικές αντοχές λόγω και του καμπύλου σχήματος αλλά κυρίως λόγω του υλικού διαμόρφωσης που την καθιστά όμως ακριβή [το σετ 399+φπα] .
Κάποιες ιδιαιτερότητες από λειτουργική άποψη όπως η μόνωση θερμομόνωση και υγρομόνωση [του PE πλαστικού υλικού, κατάλληλου για τρόφιμα ] είναι προωθημένη και προτείνεται και για τις επαγγελματικές, ενώ το αυτοφερόμενο σύστημα στήριξης με πόδια βοηθάει πολύ στην στήριξη της και τοποθέτηση της σε κήπο ή βεράντα σε σωστό ύψος για τις διάφορες επισκέψεις του ερασιτέχνη μελισσοκόμου.
Οι βιομηχανικοί σχεδιαστές ανά τον κόσμο ευαισθητοποιημένοι όντες συμμετέχουν -όπως βλέπουμε συνεχώς εδώ- στη προσπάθεια σωτηρίας της μέλισσας ως μια προσπάθεια να σωθεί ο κόσμος μας από τον αφανισμό.
Λέμε αφανισμό επειδή τα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία που ανάγονται στο 2010 λένε πως στην Αμερική το 40% των μελισσιών αφανίστηκαν από το 2005 [Lebuhn et al.2013]
Ενώ στην Ευρώπη το 25% με στοιχεία της greenpeace από το 1985 μέχρι το 2005, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του βιομηχανικού σχεδιαστή.
Με δεδομένο ότι αν αφανιστούν οι μέλισσες σε τέσσερα χρόνια θα αφανιστεί η ανθρωπότητα, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να επεκταθεί και στους επαγγελματίες όσο και στους ερασιτέχνες αυτή η προσπάθεια, και να επεκταθεί και σε κρατικό επίπεδο υποβοηθώντας ή και χαρίζοντας λόγου χάρη νέες βασίλισσες και κυψέλες σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες σε όλη την επικράτεια.
Για παραγγελίες και λοιπές πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.bubblebeehive.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου