Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

Η ΑΝΑΣΤΟΜΗ ΚΥΨΕΛΗ -τοπ μπαρ-

ΑΝΑΣΤΟΜΗ ΚΥΨΕΛΗ Η' ΚΥΨΕΛΗ ΤΟΠ ΜΠΑΡ με χειμωνιάτικο καπάκι
με ή χωρίς πόδια

Είναι ευρέως γνωστή-όπως πολλα επιστρεφόμενα με το νέο τους όνομα στα ξένα-,Τοp Bar=Τοπ Μπάρ -δηλαδή:επάνω γραμμή-
τη λένε έτσι επειδή μπαίνουν επάνω στο στόμιο απλά ξύλινα ραβδάκια ή σανιδάκια,-
αντι για πλαίσια -πάνω στα οποία χτίζουν οι μέλισσες τις κηρηθρες τους κρεμώντας τις.

Προέρχεται απο το αρχαίο Αττικό ανάστομο κοφίνι -το αναφέρει ο Αριστοτέλης στα ''Φυσικά'' του στο λήμμα για τη μέλισσα-.
Όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να φτιάξουν ξύλινα ή πήλινα υψέλια σαν βαρελάκια που επίσης υπήρχαν τότε, έφτιαχναν καλάθια μεγάλα απο καλάμια και λυγαριά -μπορείτε να δείτε πως φτιάχνοταν σε παλιότερη ανάρτηση -και αργότερα που έπεσαν φτώχειες εξελίχτηκε σε ευρείας χρήσης λόγω μηδενικού κόστους επειδή καλάμια και λυγαριές έχει όπου ποτάμι και πηγή δηλαδή παντού,αλλά και λόγω άριστης αποτελεσματικότητας.

Λέγεται ανάστομο -ανάποδο στόμιο- επειδή το κοφίνι είχε αρχικά κάτω το άνοιγμα -στόμιο ενώ για τη μέθοδο αυτή χρειάζεται να είναι πάνω το στόμιο, όπου έβαζαν κλαδάκια αρχικά και μετά κομμάτια πλαισίου σε διαμόρφωση π-
με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και σήμερα στα πλαίσια-,για να μην κολλάνε τα χτένια στα κοφίνια και να αποσύρονται εύκολα,
Πάνω απο τα σανιδάκια έστηναν κλαράκια και φύλα ξερά ή σανό για μόνωση και απο πάνω πέτρες επίπεδες ή κεραμίδια για να μην τα γκρεμίζει ο αέρας.

Η μόνη διαφορά είναι σήμερα ότι απλά αντί για καλάθι πλεκτό έχουμε πια κιβώτιο ξύλινο ή ότι άλλο δοχείο πχ πηλινο πλαστικο κλπ.
-Απο κεί πήρα την ιδέα για τη κυψέλη Άμστελ-


ανάστομη κυψέλη στο έδαφος και με επίπεδο καπάκι για ενδιάμεσες εποχές- άνοιξη φθινόπωρο-ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΥΛΟΓΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ
ΑΝΑΣΤΟΜΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ ;

Επειδή ακριβώς έχει νόημα ... Είναι καλό για τις μέλισσες άρα και για τους μελισσοκόμους!

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε για την μελισσοκομία είναι ότι η ανάστομη κυψέλη μελισσών επιτρέπει να κάνουν τις δικές τους φυσικές κηρήθρες ακούγεται απλό αλλά δεν είναι.

Τα προ-τυπωμένα φύλλα κεριού, ενός μεγέθους σαν κέρινα "θεμέλια" που χρησιμοποιούνται σε συμβατικές κυψέλες δεν αποτελεί μέρος της μελισσοκομίας με ανάστομες κυψέλες γιατί απλά δεν υπάρχουν πλαίσια για να τα ταιριάξει κανείς.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της κυψέλης είναι:


Μέγεθος:
Οι μέλισσες σε μια ανάστομη κυψέλη κάνουν όλο το κερί τους κηρήθρα χτίζοντας την από την αρχή, και φτάνουν στο μέγεθος που θέλουν να είναι οπότε φτιάχνουν ακριβώς αυτό που χρειάζονται.

το μέγεθος του κελιού γίνεται ένα μέγεθος στη προχτισμένη κηρήθρα.

ενώ στη φυσική κηρήθρα-Χτένι γίνεται σε διαφορετικά μεγέθη.

Οι μέλισσες εργάτριες έχουν διαφορετικά μεγέθη κελιού και διαφορετικά οι κηφήνες αφού είναι πιο μεγάλοι!

οι Μέλισσες ξέρουν τι χρειάζονται.

Μια κατασκευή ανάστομων κυψελών μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε - και μάλιστα όσο και όταν πρέπει να το κάνουμε - επειδή γνωρίζουμε ότι στις μέλισσες ένα μέγεθος δεν ταιριάζει για όλα κι ότι θέλουν και χρειάζονται το κάνουν όπως πρέπει!

Σχήμα:

Το τραπεζοειδές σχήμα κλίση πλαινών όψεων της ανάστομης κυψέλης μελισσών Επιτρέπει να χτίζουν τα χτένα τους σε μορφή που πρέπει να είναι.


Χρησιμοποιώντας
τη θεωρία με τις αλυσοειδείς καμπύλες, ή "κρεμασμένης αλυσίδας" (http://en.wikipedia.org/wiki/Catenary), οι μέλισσες κάνουν το χτένι σε ένα παραβολικό σχήμα που έρχεται φυσικά σε αυτές.


καθαρές και οικολογικές:

Επειδή οι μέλισσες κάνουν το δικό τους κερί σε μια ανάστομη κυψέλη, ξέρετε ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ανακυκλωμένο κερί που μπορεί να έχει υποστεί επεξεργασία με δηλητηριώδη χημικά και πρώτες ύλες.

Ακόμη και μετά την τήξη και παραμονή τους σε νέα πλαίσια, το κερί που χρησιμοποιείται σε συμβατικές κυψέλες έχει βρεθεί να περιέχει ανιχνεύσιμα επίπεδα αυτών των χημικών ουσιών!

Αυτό δεν είναι καλό για τις μέλισσες, και δεν είναι καλό για εσάς, είτε αν τρώτε το μέλι που λαμβάνεται από μια κυψέλη που αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο.


Λιγότερο στρες για τις μέλισσες:Η ανάστομη κυψέλη πρέπει να περιλαμβάνει μεγάλο τζαμένιο παράθυρο παρατήρησης στη μεγάλη πλευρά της κυψέλης.Αυτό είναι καλό για τις μέλισσες, διότι μειώνει το στρες τους - ο μελισσοκόμος δεν χρειάζεται να ανοίξει τη κυψέλη κάθε φορά που θέλει να μάθει τι συμβαίνει στην κυψέλη που μπορεί να ανοίξει απλά το κλείστρο και να κοιτάξετε μέσα από το παράθυρο!


Εκπαιδευτικά:

Αυτό είναι επίσης αρκετά εκπαιδευτικό για τα παιδιά και για τους
αρχάριους μελισσοκόμους - για να πάρουν μια γεύση από το εσωτερικό και τη λειτουργία μιας πραγματικής κυψέλης!


Είναι καλό για τον πλανήτη!

Η ανάστομη κυψέλη πρέπει να γίνεται από στερεό πεύκο. Όχι απο κόντρα πλακέ ή άλλα προϊόντα από συγκολλημένα φύλλα που πολλές φορές χρησιμοποιούνται.

Το αέτωμα στέγη είναι βαμμένο για την αντοχή σε καιρικές συνθήκες και μακροζωία, χρησιμοποιώντας χρώμα
με μη τοξικό σμάλτο εξωτερικού χώρου


Το παράθυρο παρατήρησης γυαλί συγκρατείται στη θέση του χρησιμοποιώντας αφρό
στεγανωτικό ασφαλείας πολλαπλών χρήσεων .
Αυτό είναι ένα άλλο προϊόν που περιγράφεται ως "μη τοξικό".


Είναι καλό για τους μελισσοκόμους!

Εύκολο να κατασκευαστεί και να συναρμολογηθεί απο τον καθένα:
δίνουμε παραγγελία τα ξύλινα κομμάτια σε αποθήκη ξυλείας με τις διαστάσεις που θέλουμε και τα βιδώνουμε.Πόσο πιο απλό να γίνει;
-θα δούμε
τις διαστάσεις σε ειδικο αφιέρωμα με τα σχέδια της για τα ξύλινα είδη και υλικό που μπορεί να αγοραστεί έτοιμο στο εμπόριο και απλά να συναρμολογηθεί.
Θα δώσουμε επίσης όλο το υλικό που περιέχει λεπτομερείς οδηγίες συναρμολόγησης, πλήρης κατάλογος εξαρτημάτων και εξοπλισμού, καθώς και φωτογραφίες από κάθε βήμα.

Απαιτεί μόνο ένα τρυπάνι-με κεφαλή κατσαβίδι σαν βασικό όπλο, ένα μολύβι, και μερικές ώρες για να το συναρμολογήσει κάποιος.


Εργονομικά φιλική


Αφού δεν πολύ βαριά αρα εύκολη στη στήριξη της με πόδια!


ανάστομη κυψέλη με δικά της πόδια έτοιμη για επιθεώρηση.


Η ανάστομη κυψέλη βρίσκεται σε ψηλή βάση
με τα πόδια σε ύψος που δε χρειάζεται να σκύβει κανείς.
Αυτό έχει πολλά οφέλη.
Απο τη μία ο μελισσοκόμος δεν έχει να κάνει καμιά βαριά εργασία όταν ασχολείται με τη κυψέλη.
Το ύψος της επίσης βοηθά στο να αποτραπεί η εισβολή στο εσωτερικό της κυψέλης από ποντίκια, μεφίτιδες, ή άλλα
τρωκτικά που παραβιάζουν τις κυψέλες των μελισσών.

Για απορίες και λοιπά θα χαρούμε να βοηθήσουμε!

Ετσι η απάντηση στην ερώτηση γιατί να προτιμήσει κανείς ανάστομη κυψέλη είναι ακριβώς
Διότι έχει νόημα!

- ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ-
πρέπει οπωσδήποτε να συνδυαστούν με τα πλαίσια αν θέλει κανεις να κάνει κάποια παραγωγή και δεν το βλέπει σαν παιχνίδι.
γίνεται εύκολα στον μελιττοθάλαμο με δύο λύσεις που δεν ξεφευγουν απο τη λογική τους

α.πλαίσια που βοηθούν το χτίσιμο ολόκληρης κηρήθρας.και μελιττοθάλαμος για πλαίσιαΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΜΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ ΑΜΣΤΕΛ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ: ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥ.
Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΥΤΗ ΣΤΑΘΗΚΕ ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΜΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ.ΑΛΛΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ΤΟΥ ΛΑΓΚΣΤΡΟΘ.

Η ΑΝΑΣΤΟΜΗ ΚΥΨΕΛΗ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΡΟΦΕΣ, ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΑΦΟΥ ΣΑΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΟ ΥΓΕΙΕΣ ΣΜΗΝΟΣ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΛΟΓΩ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.
ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΥΓΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΤΥΨΙΜΟ ΤΗΣ ΚΗΡΗΘΡΑΣ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΕ ΜΕΛΙ ΧΡΟΝΟ ΚΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ,ΑΦΟΥ ΤΑ ΧΤΕΝΙΑ ΚΟΛΛΑΝΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΝΑ.
ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΟΜΑΔΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΔΕΝ ΣΤΟΙΒΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΕΙΑΚΗ ΑΣΧΟΛΙΑ.

ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΥΓΕΙΗ ΣΜΗΝΗ ΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΛΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΟ ΚΕΡΙ.
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ ΣΑΝ ΓΟΝΟΘΑΛΑΜΟ ΚΑΙ ΛΑΓΚΣΤΡΟΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΛΙΤΟΘΑΛΑΜΟ.

5 σχόλια:

evangelos naxios είπε...

Νικο πολυ ωραια κυψελη,αλλα οχι ομως για επαγγελματια,μπορει να ειναι καλη για σμηνη ή για τραπεζα βασιλισσων με καθετα διαφραγματα.Επειδη μου αρεσουν οι προβληματισμοι σου,νομιζω οτι καλυτερη κυψελη ειναι τυπου dadant

simvlos είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!

Νικόλαος Καββαδάς είπε...

Βαγγέλη συμφωνούμε απόλυτα,επιπλέον να πούμε και για παραγωγή μελιού κάνει, αλλά μόνο για σταθερής βάσης βιολογικό μελισσοκομείο που δίνει κατευθείαν φυσική κηρήθρα.Αυτές οι μέθοδοι είναι που ανεβάζουν τη τιμή του προιόντος μέσα απο την αγνότητα και την ιδιαιτερότητα αφού έχουν ειδικό κοινό στα ντελικατέσεν που πληρώνουν πολύ καλά!
Δεν είναι τυχαίο που υπάρχει ανα το κόσμο τόση απόλυτη προσήλωση σε αυτό το τύπο μελισσοκομίας.Είναι η επιστροφή στις ρίζες που πληρώνει καλά στις μέρες μας γιατί απλούστατα αυτό λείπει.

Σε ευχαριστώ SIMVLOS να είσαι καλά!

Νικόλαος Καββαδάς είπε...

Βαγγέλη για πες λίγο για την εμπειρία σου με τις κυψέλες ΝΤΑΝΤΑΝΤ τι πλεονεκτήματα βρίσκεις;

evangelos naxios είπε...

Την καλησπερα μου σε ολα τα παιδια.
Νικο συγνωμη για την καθυστερηση,σε μια συναντηση που ειχα με τον π.Ευαγγελο (επιστημονας μελισσοκομος)μου ελεγε ειχε παει σε ενα συνεδριο μελισσοκομιας στο Μιλανο και ενα απο τα θεματα ηταν η κυψελη...εκει οι συναδελφοι του με μεγαλη απορια του ελεγαν πως τα πανεπιστημια σας δεν σας εχουν βγαλει ακαταληλες τις κυψελες σας,αυτες ειναι η αιτια που εχετε την μικροτερη παραγωγη ανα κυψελη,συν τις γνωσεις σας που ειναι 50 χρονια πισω,οι χειρισμοι σας ειναι...αστα να πανε.Μου ελεγε λοιπον αυτος ο μεγαλος επιστημονας,οταν ειπα οτι οι μελισσοκομοι της Μακεδονιας πηγαινουν τα μελισσια τους στην Καλαματα να ξεχειμωνιασουν(ενω αυτοι που ειναι σε αλπικες συνθηκες δεν χανουν μελισσι) γελουσαν.Εαν δουμε κοφινι(κυψελι)εκει που εναι η γονοφωλια η αναπτυξη του γονου ειναι 2 φορες περισσοτερη απο πλαισιο κυψελης,αυτη ειναι και η διαφορα.Η βασιλισσα μπορει και γεννα 2000 αυγα την ημερα,ενω η δικια μας δεν εχει τον αναλογο χωρο ,δεδομενου οτι η ζεστη πηγαινει προς τα πανω,η δικια μας για να απλωθει πλαγια χανουμε τον πληθυσμο ενος μελισσιου,εχουμε μεγαλη καθυστεριση.....

Παρηγειλα απο τον Χρηστο στην Καβαλα μια dadant απο την Βουλγαρια,αυτος εχει μια ιδια με τιτλο η βουλγαρα μου,πηγα και την ειδα στο χωριο του.Ειχε χιονια και εκεινος ετσι απλα μου την ανοιξε,εβγαλε το καπακι να την δω,επαθα πλακα.Η κυψελη καταμαυρη απο κοσμο 12 πλαισια γεματα.Τα δικα μας την ιδια εποχη,3-4-5 αντε 6-7 τα "δυνατα" μας,αντε τωρα να συγκριθουμε σε παραγωγη.

Βλεπω Γαλλια,Καναδα 3 μετρα χιονι 3 μηνες τον χρονο μεσα στο χιονι ξεχειμωνιαζουν 2οροφες dadant ,εμεις ζυμαρια,ζαχαροζυμαρα και χαζα,εκει 2οροφες ...

Δυο χρονια τωρα ξεχειμωνιαζω μερικες 2οροφες,να εχουν μελι αρκετο,τελος Μαρτιου 20 αρι φουλ ,τα αλλα 10αρια για εδω στην περιοχη μου,στο ιδιο μελισσοκομειο,δικες μου βασιλισσες ολα τα ιδια.καλε μου φιλε βγαλε συμπερασματα...σ'ευχαριστω καλο βραδυ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ
Το φηφιακό βιβλίο για την αριθμητική και τη γεωμετρία

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ

Τα βασικά (36) εργαλεία (33) ΒΙΝΤΕΟ (20) έξυπνα κόλπα (18) κυψέλη (16) μελισσοκομική ιστορία (16) ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ (14) ανακοινώσεις (14) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ (13) αυτοπροστασία (12) ΚΟΦΙΝΕΛΟ (11) SKEP (10) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (10) το σύστημα μου (10) κατασκευές (9) οδηγίες (9) ΒΑΣΙΛΟΤΡΟΦΙΑ (8) απόψεις (8) Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ (7) ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ (7) Συσκευασίες μελιού (7) βιβλία (7) κυψελη (7) παραδοσιακή μελισσοκομία (7) Μελισσοκομική Πρακτική (6) κυψέλη άμστελ (6) περιβάλλον (6) συσκευασίες (6) το μελισσοκομείο μου (6) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΥΨΕΛΗ (5) Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΣΑΝ ΕΜΠΕΥΣΗ (5) ΚΥΨΕΛΗ ΚΟΡΜΟΣ (5) βασιλικός πολτός (5) οικειακή διατροφική αυτάρκεια (5) παράξενα (5) συσκευασία (5) φυσική ζωή (5) 1.ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (4) ΓΥΡΗ (4) Γερμανική μελισσοκομεία (4) Ελληνική σοφία (4) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΑ (4) ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΑΣ (4) ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (4) αποφθέγματα (4) δράσεις (4) εχθροί της μέλισσας (4) κοινωνία (4) πολιτική (4) σκέψεις (4) το εργαστήρι του βασιλοτρόφου (4) ¨ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ (3) ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ (3) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (3) Ελλάδα (3) ΙΣΤΟΡΙΑ (3) ΚΟΣΜΗΜΑ (3) ΚΥΨΕΛΗ ΠΟΛΗΣ (3) ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (3) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3) Πρόσωπα της Ελληνικής μελισσοκομίας (3) ΤΟΠΙΑ (3) ΦΥΛΕΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ (3) ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΗΡΗΘΡΑΣ (3) ανέκδοτο (3) βότανα (3) διεθνώς (3) ιστοσελίδες μελισσοκομίας (3) μεταλλαγμένα (3) μεταφορικό μέσο μελισσοκόμων (3) νομικά θέματα (3) πλαστική κυψέλη (3) προιόντα (3) ΒΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ (2) ΒΟΤΑΝΑ (2) ΓΕΩΡΓΙΑ (2) ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ (2) Δημήτρης Καρακούσης (2) ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (2) ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΟΦΗΣ (2) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ (2) ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ (2) ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ (2) ΕΞΥΠΝΑ ΚΟΛΠΑ (2) Ηλεκτρονικό κατάστημα (2) Ημερολόγιο εμπειριών (2) ΚΗΦΗΝΑΣ (2) ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ (2) Λευκάδα (2) ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΡΙ (2) Μύθοι Αισώπου (2) ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΥΨΕΛΗ (2) ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ (2) ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ (2) ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (2) ΠΡΟΠΟΛΗ (2) Πρόσωπα (2) Πρόσωπα της διεθνούς μελισσοκομίας (2) ΣΥΡΜΑΤΩΜΑ ΠΛΑΙΣΙΟΥ (2) ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (2) ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ (2) αλυσοπρίονο (2) βαρρόα (2) βιολογία (2) δηλητήριο μέλισσας (2) διαγωνισμοί (2) ενεργειακή αυτάρκεια (2) ενημέρωση (2) επιστήμη (2) ετήσιος απολογισμός (2) ευτράπελα (2) η μέλισσα (2) ιδιοκατασκευές (2) κοφίνια (2) κυψέλες (2) κυψέλη Αργώ (2) κυψέλη ανάστομη-τοπ μπαρ- (2) μελισσοκομική επιθεώρηση (2) πλαστική κυψέλη Νικοτπλαστ (2) προμηθευτές (2) στατιστικά στοιχεία (2) τα προϊόντα μου (2) τιμές (2) τρύγος (2) υδρόμελο (2) φυλές μέλισσας (2) φυτά (2) Aσθένειες του μελισσιού (1) Huber Francois (1) Α (1) ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (1) ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (1) ΑΓΡΟΤΟΣΠΙΤΟ (1) ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (1) ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ (1) ΑΝΤΛΙΑ ΚΡΙΟΣ (1) ΑΣΦΑΛΕΙΑ (1) ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΚΥΨΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ (1) Αστείο (1) ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ (1) ΒΑΡΕΛΙ (1) ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ (1) Βαρροική ακαρίαση (1) Γ’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΥΨΕΛΗΣ (1) ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ (1) ΔΙΕΘΝΩΣ (1) Διατροφή (1) ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ (1) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΦΕΣΜΟΥ ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (1) ΕΛΙΑ (1) ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (1) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΜΑ (1) ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (1) ΕΞΥΠΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΥΨΕΛΗΣ (1) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟ (1) ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ (1) ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΛΗΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ (1) ΕΡΓΑΤΡΙΑ (1) ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ (1) ΕΧΡ (1) Επικαιρότητα (1) Εργάτης πεύκου (1) ΖΑΧΑΡΟΖΥΜΑΡΟ (1) ΖΟΜΠΥ (1) ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ (1) ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ (1) ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ (1) Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ (1) Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ (1) Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ (1) Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΟΥ (1) ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ (1) ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ (1) ΘΕΡΜΟΚΥΨΕΛΗ ΒΕΕΒΟΧ (1) ΘΥΡΙΔΑ (1) Θερμοβάρ (1) ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ (1) ΚΌΣΜΗΜΑ (1) ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ (1) ΚΕΡΙ (1) ΚΗΡΟΓΟΝΟΙ ΑΔΕΝΕΣ (1) ΚΟΤΕΤΣΙ (1) ΚΤΙΣΙΜΟ ΚΟΜΠ (1) ΚΥΨΕΛΗ ΚΤΙΣΤΗ (1) ΚΥΨΕΛΗ ΠΗΛΙΝΗ (1) Κωστας Χαραλάς (1) ΜΑΚΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΒΟΣΚΕΣ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΟΣ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ (1) ΜΕΞΙΚΟ (1) Μανίκης (1) Μελίσσια κι άνθρωπος (1) Μελίχρυσος (1) ΝΟΜΑΔΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (1) ΝΤΑΝΤΑΝΤ (1) Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (1) Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (1) Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (1) ΟΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΟΡΕΣΤΑΔΑ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (1) ΠΑΡΑΣΙΤΑ (1) ΠΗΛΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΠΗΛΙΝΗ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΠΗΛΙΝΗ ΚΥΨΕΛΗ ΚΑΘΕΤΗ (1) ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΥΨΕΛΗ APIMAYE (1) ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΥΨΈΛΗ (1) ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΕΚΝΟΣΕΤ (1) ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ (1) ΠΟΤΙΣΤΡΑ ΜΕΛΙΣΣΏΝ ΤΕΚΝΟΣΕΤ (1) ΠΡΟΠΑΛΟΙΦΗ (1) ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (1) ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΚΥΨΕΛΗ (1) Περιοδικά μελισσοκομίας (1) ΡΟΛΟΙ (1) ΣΕΡΣΕΛΟΙ (1) ΣΕΡΣΕΝΙΑ (1) ΣΤΕΝΣΙΛ (1) ΣΤΟΧΟΙ (1) ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΟΛΗΣ (1) ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΡΟΠΑΛΟΙΦΗΣ (1) ΣΥΣΤΗΜΑ ΖΕΝΤΕΡ (1) ΣΦΗΚΕΣ (1) ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (1) ΤΑΙΝΙΕΣ (1) ΤΑΜΠΕΛΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥ (1) ΤΑΜΠΕΛΙΤΣΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΟΥ (1) ΤΕΧΝΗΤΗ ΣΜΗΝΟΥΡΓΙΑ-ΚΟΨΙΜΟ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ- (1) ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ (1) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΦΕΣΜΟΥ ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΥΛΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΟ (1) ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΣ (1) ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΑΣ (1) ΥΠΟΔΟΜΗ (1) ΥΨΕΛΙ (1) ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ (1) ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΜΟΣ (1) ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ (1) ΦΟΡΗΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ (1) ΦΩΛΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ (1) ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ (1) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ (1) ΧΕΙΡΙΣΜΌΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ (1) ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΕΡΙ (1) ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ (1) ανακαλύψεις (1) αρρώστιες (1) ασκοσφαίρωση (1) ασφάλεια (1) βαμβακίαση πεύκου (1) βασιλισσοκελιά (1) βιολογική μελισσοκομία (1) βιοποικιλοτητα και απειλές (1) γλυκά (1) διατροφικά σκάνδαλα (1) εγκλωβισμός βασίλισσας (1) εκθέσεις-συνέδρια (1) εκλογές (1) εντατική γεωρία (1) εξ (1) επίκαιρα (1) εργαστήριο μελισσοκομικό (1) η μελισσοκομία (1) η παριζιάνικη κυψέλη (1) καθαρισμός εργαλείων (1) καυσιμο νερό (1) κινηματογράφος (1) κυψέλη επίδειξης Οντάριο (1) κυψελίδιο (1) κόψιμο μελισσιού (1) μέλισσα και περιβάλλον (1) μήνας του μέλιτος (1) μελισσοκομική ορολογία (1) μελισσοκομική χλωρίδα (1) μελισσοφάγος (1) μελιτογόνα έντομα (1) μελόκρασο (1) μικρό εργαστήρι της μέλισσας (1) μινιμαλιστική κυψέλη (1) μοντέλο πρόγνωσης μελιτοεκκρίσεων (1) μύγες και μέλι (1) νέοι μελισσοκόμοι (1) νομαδική κυψέλη (1) νομοθεσία μελισσοκομίας (1) νοσεμίαση (1) ο επιγειος παράδεισος (1) οι τροφοδότες μου (1) οικονομία (1) παράσιτα (1) πελίτι (1) πλαστική κυψέλη beehive (1) πλαστική κυψέλη Τεκνοσέτ (1) ποιότητα (1) προιόντα κυψέλης (1) σερσένι (1) σκαθάρι (1) συνταγές με μέλι (1) συνταγή ζαχαροζύμαρου (1) σφήκα (1) σύστημα Αριστέας (1) τα προϊόντα της μέλισσας (1) ταυτοποίηση (1) τιμοκατάλογος Ελληνικός (1) το εργαστήριο μου (1) τσιμεντένια κυψέλη:Μέλοικος (1) φαρμακείο σπιτιού (1) φουτουριστική κυψέλη (1) φυσική καλλιέργεια (1) φωτογραφία (1)

Η ευτυχία του να είσαι Έλληνας και η δυστυχία του να μην είσαι

Η ευτυχία του να είσαι Έλληνας και η δυστυχία του να μην είσαι
κάντε κλίκ για ανάγνωση του πλήρους έργου

Mην δέχεστε να σας παρακολουθούν

H εταιρεία Google νομίζει ότι μπορεί να μεταθέσει την ευθύνη για την ιχνηλασιμότητα -cookis- στους εκδότες των ιστολογίων. Εμείς δεν παρακολουθούμε τα ίχνη κανενός και δεν δεχόμαστε να παρακολουθούν τα ίχνη μας. Σας παρακαλούμε να μην αποδέχεστε το αίτημα για την αποδοχή ιχνηλασιμότητας που χωρίς να ερωτηθούμε έβαλαν στα ιστολόγια μας. Η ευθύνη για αυτή τη παράνομη παρακολούθηση είναι σε κείνον που τη κάνει. Καθίσταται δε εκδήλως παράνομη μετά από αυτή μας τη διακήρυξη - αποκήρυξη της τακτικής των εταιριών με τα cookis.Εμείς ούτε το κάνουμε ούτε το αποδεχόμαστε να γίνεται.