Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ


Στα πλαίσια της έρευνας μου, που παρακολουθήσατε για τη μελισσοκομία στην Ευρώπη και στον Κόσμο, μπήκα και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ώστε να συλλέξω στοιχεία και να ενημερωθώ για την Ελληνική πραγματικότητα και να σας ενημερώσω.

Με τεράστια έκπληξη διαπιστώνω ότι ούτε τομέα μελισσοκομίας δεν έχουν στην ιστοσελίδα τους
http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/PAGE-themes?p_param=A1005&r_param=SPK31&y_param=2009_00&mytabs=0
-μπείτε να δείτε παρακαλώ-

Λέω-παρόλο που θα έπρεπε να υπάρχει ξεχωριστός τομέας Μελισσοκομίας Σηροτροφίας-δε μπορεί θα το έχουν αλλού κι όχι στη Κτηνοτροφία όπως συνήθως κάνουν, κοιτάζω στη Γεωργία κοιτάζω με λίγα λόγια παντού και δεν βρίσκω τίποτε.
Συμπέρασμα για το Ελληνικό κράτος οι μελισσοκόμοι και η μελισσοκομία είναι ανύπαρκτο μέγεθος.
Το ότι όμως υπάρχουν στοιχεία είναι σίγουρο, αφού οι διεθνείς οργανισμοί τα παίρνουν και τα βάζουν στις μελέτες τους.

Τότε τι ακριβώς συμβαίνει;
Αναρωτιέμαι και μου μπαίνουν υποψίες για διαφόρους και διάφορα!!!
Τα ύποπτα παιχνιδάκια που παίζονται ή φαίνονται να παίζονται δεν με αφορούν.

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ.

Για την εθνική στατιστική υπηρεσία οι μελισσοκόμοι της χώρας είναι ανύπαρκτο μέγεθος;

Παρόλο που είναι εικοστή δύναμη στο κόσμο σε παραγωγή κηρήθρας μελιού, και τρίτη δύναμη στη Ευρώπη σε σμήνη;

Δεν τους συμπεριλαμβάνει ούτε καν στους κτηνοτρόφους ούτε καν στη γεωργία και εν ολίγοις δεν διαθέτει στοιχεία προς αξιοποίηση από τον κλάδο;

Γιατί κύριοι του κλάδου δεν διαμαρτύρεστε;
Γιατί κύριοι καθηγητές και ερευνητές δεν διεκδικείτε και δεν κεραυνοβολείτε;
Γιατί κύριοι δημοσιογράφοι του χώρου δεν ενημερώνετε τους επαγγελματίες;
Γιατί κύριοι Μελισσοκόμοι και έμποροι μελισσοκομικών προϊόντων το δέχεστε;
Γιατί κύριοι τόση αδράνεια για το χώρο σας, γιατί τόση αδιαφορία γιατί τόση έλλειψη των απλών υποδομών των στοιχειωδέστερων για να ξέρουμε που είμαστε και που πάμε;
Γιατί κύριοι της Στατιστικής υπηρεσίας τέτοια έλλειψη συναίσθησης ευθύνης και καθήκοντος;
ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ; ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ!

Για ξυπνήστε κύριοι της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και κάντε τη δουλειά σας γιατί οι Έλληνες μελισσοκόμοι είναι τεράστιο μέγεθος -χωρίς τη παραμικρή βοήθεια προφανώς-  έτσι δείχνουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του FAO -παγκόσμιου οργανισμού τροφίμων- που παρακολουθεί χρόνο με το χρόνο το τι γίνεται -προφανώς με στοιχεία σας- και έχουν τη δύναμη οι μελισσοκόμοι αυτοί να πρωτοστατήσουν στην εμπροσθοφυλακή της παραγωγικής ικανότητας της χώρας και τις εξαγωγικές της δραστηριότητες.
Πληρώνεστε για να μαζεύετε και να δημοσιοποιείτε τα στοιχεία που θα καθορίσουν τη πορεία μας τα απαιτούμε εδώ και τώρα.

Για την ανυπαρξία στατιστικών ερευνών για το τομέα της μελισσοκομίας μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της στατιστικής υπηρεσίας

Διεύθυνση
Διεύθυνση Στατιστικών Πρωτογενούς Τομέα
Τμήμα
Τμήμα Στατιστικών Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων
Προϊστάμενος Τμήματος
Μπράτη Αναστασία
Τηλέφωνα
213 1352052

nbrati@statistics.gr

Είναι προφανές ότι για το Ελληνικό κράτος : για τους κρατικούς υπεύθυνους,  τους Πρωθυπουργούς, τους υπουργούς, του γενικούς γραμματείς των υπουργείων για την οικονομία για τη γεωργία και κτηνοτροφία για τις παραγωγικές και εμπορικές υποδομές, των συνδικαλιστών,των καθηγητών, των ερευνητών,των δημοσιογράφων, των μελισσοκόμων, της ΟΜΣΕ ,των κατά τόπους συλλόγων, των ίδιων των μελισσοκομικών επιχειρήσεων η έλλειψη στοιχείων δεν ενδιαφέρει καθόλου.
Ότι δεν μετράται δεν διοικείται κύριοι, και η έλλειψη αυτή σημαίνει με δυο λόγια πως δεν έχουμε γνώση του ποιοι είμαστε που πάμε και σας χαρακτηρίζει η απόλυτη έλλειψη απλής κοινής λογικής.
Μα κύριοι πως θα καταρτίσετε εθνική στρατηγική για τη μελισσοκομική παραγωγή της χώρας ένα τομέα τόσο δυναμικό παρ'όλη την ολιγωρία και την ανευθυνότητα σας, αν δε γνωρίζετε τι είναι, τι δεν είναι και πως εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο και καλά η δική σας γνώση μας περισσεύει εμείς όμως πως θα πορευτούμε χωρίς στοιχεία;

ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ;

Απορώ με τους επαγγελματίες του χώρου πως κάθονται σαν τις κοτούλες και δε παίρνουν τα καπνιστήρια να τους τα πετάνε αναμμένα κατα προτίμηση.

'Οσο κι αν είστε αδρανείς αγαπητοί αναγνώστες μπορείτε ένα  ηλεκτρονικό μήνυμα να το στείλετε στη στατιστική υπηρεσία αυτά πρωτοκολλούνται και καταγράφονται αν λειτουργεί η υπηρεσία και ενημερώνονται οι υπεύθυνοι -που σιγά μη το αγνοούν, δεν μπορώ να το πιστέψω-.

'Ενα μήνυμα όμως  που διατρανώνει την οργή σας για την ολιγωρία και την μη παροχή στοιχείων στο κλάδο θα τους ταρακουνήσει και θα τους ξεβολέψει.
Πιστέψτε με το έχω πετύχει και σε άλλους τομείς είναι απλό δεν κοστίζει παρά λίγο από το χρόνο σας.

Όπως κι αν έχει εμείς τα στοιχεία θα τα βρίσκουμε και θα τα προβάλλουμε .


5 σχόλια:

lingistis είπε...

Στοιχεία που αφορούν αριθμούς μελισσών κλπ., κερί και μέλι υπάρχουν. Δεν γνωρίζω εάν ζητάς κάτι άλλο για την έρευνα σου. Θέλει λίγο ψάξιμο στις σελίδες τους. Αν σε ενδιαφέρει, σχετικά με μελισσοκομικά στατιστικά είχα γράψει εδώ

http://melissologia.great-forum.com/t4209-topic#33006

Νίκος Καββαδάς είπε...

υπήρχαν φίλε λιγνιστή του 2006 και του 2009 όπως είπες για κερί και μέλι. Για μπες ξανά να δεις θα τα βρεις;
Εξάλλου χρειάζονται στοιχεία
για φυλές,για κυψέλες, για συσκευαστήρια,για βασίλισσες για νέα σμήνη, για βασιλικό πολτό για δηλητήριο;για ερασιτέχνες μελισσοκόμους;Σε ετήσια βάση όχι όποτε κάνει γενική απογραφή πληθυσμού!

Νίκος Καββαδάς είπε...

επιπλέον σε βάθος χρόνου όχι κρατάμε τη προηγούμενη μέτρηση και τελειώσαμε

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΛΛΑΣ είπε...

Αν αντί να καταναλώσετε χρόνο για να γράψετε αυτό το προσβλητικό κείμενο, είχατε κάνει τον κόπο να ψάξετε λίγο καλύτερα το site της Υπηρεσίας μας, θα είχατε βρει τα στοιχεία που ψάχνετε...

http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/A1005/Other/A1005_SPK32_TB_2Y_00_2007_V03_F_GR.XLS

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε μαζί μας, να σας βοηθήσουμε.

Καλημέρα

Νατάσα Μπράτη
Προϊσταμένη Τμήματος Στατιστικών Διάρθρωσης
Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων
Διεύθυνση Στατιστικών Πρωτογενούς Τομέα
Γενική Διεύθυνση Στατιστικών Ερευνών
Ελληνική Στατιστική Αρχή
Τηλ.: 2131352052

Νίκος Καββαδάς είπε...

Καλημέρα σας κυρία Μπράτη
Λυπάμαι που η απάντηση σας επιβεβαιώνει και προς το χειρότερο τα όσα προανέφερα για την ιστοσελίδα και τα στοιχεία που διαθέτει αυτή στο κοινό, -γιατί φαντάζομαι δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε μελισσοκόμος να σας παρει τηλέφωνο και να ζητήσει αυτό που του χρειάζεται-.
Αρα ακόμη κι αν ίσχυε αυτό που ισχυρίζεστε -πως δεν το έψαξα και βιάστηκα- καλά θα κάνετε να το ρυμθίσετε καλύτερα.
Μου απαντάτε ότι σας προσβάλω εγώ λέγοντας πως είναι η κατάσταση βάζοντας μάλιστα παραπομπή για να δει κανείς ιδιοις όμασιν τις φοβερές ελλείψεις και την ανυπαρξία στοιχειώδους υποδομής για τα στοιχεία της μελισσοκομίας στη Ελλάδα.
Σας αδίκησα;
Για να δούμε:
Μου στέλνετε στοιχεία του 2007 ενω έχετε στοιχεία και του 2009.
Οπότε καλύτερα ξεναγήθηκα εγώ στο χώρο σας όπως κι ο φίλος Λιγνιστής- υπέδειξε νωρίτερα- αρα εγώ αφιέρωσα χρόνο και στην ιστοσελίδα και στο άρθρο για να σας ταρακουνίσω κι όχι να σας προσβάλω.
Προσπάθησα και επιμένω γράφοντας αυτό το άρθρο να καλύψω το κενό που αφήνει η υπηρεσία σας και κυρίως όλους όσους πρέπει να φέρουν ανα χείρας όλα αυτά τα προαπαιτούμενα στοιχεία για να χαράζουν πολιτική και στρατηγική.
Τα στοιχεία κυρία Μπράτη πρέπει να είναι ετήσια και πλήρη για όλα τα προιόντα κυψέλης και όσο περισσότερο στοιχεία γίνεται για τις υποδομές των μελισσοκόμων όσο και για τους ίδιους.
Βλέπετε σε μιά χρονιά η ΗΠΑ έπεσαν απο πρώτη δύναμη στο κόσμο στην ένατη αυτός ο κόσμος ταρακουνήθηκε αμέσως.
Εμείς θα το πέρναμε χαμπάρι μετά από εφτά χρόνια σύμφωνα με τα στοιχεία που μου στείλατε-κανονικά μόνο πέντε ευτυχώς ή δυστυχώς-
Σας παρακαλώ να εκλάβετε την όποια επιθετικότητα εκ μέρους μου όχι ως υποτίμηση των δυνατοτήτων της υπηρεσίας σας, αλλά στα χοντρά λάθη του στησίματος, των στόχων κι επομένως των αποτελεσμάτων για τα οποία ευθύνεστε σε μεγάλο βαθμό.
Αντί άλλης απάντησης περιμένω να τα διορθώσετε και να τα επεκτείνετε
Ευχαριστώ πολύ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ
Το φηφιακό βιβλίο για την αριθμητική και τη γεωμετρία

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ

Τα βασικά (37) εργαλεία (33) ΒΙΝΤΕΟ (20) έξυπνα κόλπα (18) κυψέλη (16) μελισσοκομική ιστορία (16) ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ (14) ανακοινώσεις (14) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ (13) αυτοπροστασία (12) ΚΟΦΙΝΕΛΟ (11) SKEP (10) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (10) το σύστημα μου (10) κατασκευές (9) οδηγίες (9) ΒΑΣΙΛΟΤΡΟΦΙΑ (8) απόψεις (8) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΥΨΕΛΗ (7) Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ (7) ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ (7) Συσκευασίες μελιού (7) βιβλία (7) κυψελη (7) παραδοσιακή μελισσοκομία (7) Μελισσοκομική Πρακτική (6) κυψέλη άμστελ (6) περιβάλλον (6) συσκευασίες (6) το μελισσοκομείο μου (6) Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΣΑΝ ΕΜΠΕΥΣΗ (5) ΚΥΨΕΛΗ ΚΟΡΜΟΣ (5) βασιλικός πολτός (5) οικειακή διατροφική αυτάρκεια (5) παράξενα (5) συσκευασία (5) φυσική ζωή (5) 1.ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (4) ΓΥΡΗ (4) Γερμανική μελισσοκομεία (4) Ελληνική σοφία (4) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΑ (4) ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (4) ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΑΣ (4) ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (4) αποφθέγματα (4) δράσεις (4) εχθροί της μέλισσας (4) κοινωνία (4) νομικά θέματα (4) πολιτική (4) σκέψεις (4) το εργαστήρι του βασιλοτρόφου (4) ¨ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ (3) ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ (3) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (3) Ελλάδα (3) ΙΣΤΟΡΙΑ (3) ΚΟΣΜΗΜΑ (3) ΚΥΨΕΛΗ ΠΟΛΗΣ (3) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3) Πρόσωπα της Ελληνικής μελισσοκομίας (3) ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (3) ΤΟΠΙΑ (3) ΦΥΛΕΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ (3) ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΗΡΗΘΡΑΣ (3) ανέκδοτο (3) βότανα (3) διεθνώς (3) ιστοσελίδες μελισσοκομίας (3) μεταλλαγμένα (3) μεταφορικό μέσο μελισσοκόμων (3) πλαστική κυψέλη (3) προιόντα (3) TOP BAR (2) ΑΝΑΣΤΟΜΗ ΚΥΨΕΛΗ (2) ΒΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ (2) ΒΟΤΑΝΑ (2) ΓΕΩΡΓΙΑ (2) ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ (2) Δημήτρης Καρακούσης (2) ΕΚΘΕΣΕΙΣ (2) ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (2) ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΟΦΗΣ (2) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ (2) ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ (2) ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ (2) ΕΞΥΠΝΑ ΚΟΛΠΑ (2) Ηλεκτρονικό κατάστημα (2) Ημερολόγιο εμπειριών (2) ΚΗΦΗΝΑΣ (2) ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ (2) Λευκάδα (2) ΜΕΛΙΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (2) ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΡΙ (2) Μύθοι Αισώπου (2) ΝΟΜΑΔΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (2) ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΥΨΕΛΗ (2) ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ (2) ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ (2) ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (2) ΠΡΟΠΟΛΗ (2) ΠΡΩΤΟΓΟΝΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ (2) Πρόσωπα (2) Πρόσωπα της διεθνούς μελισσοκομίας (2) ΣΥΡΜΑΤΩΜΑ ΠΛΑΙΣΙΟΥ (2) ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ (2) αλυσοπρίονο (2) βαρρόα (2) βιολογία (2) δηλητήριο μέλισσας (2) διαγωνισμοί (2) ενεργειακή αυτάρκεια (2) ενημέρωση (2) επιστήμη (2) ετήσιος απολογισμός (2) ευτράπελα (2) η μέλισσα (2) ιδιοκατασκευές (2) κοφίνια (2) κυψέλες (2) κυψέλη Αργώ (2) κυψέλη ανάστομη-τοπ μπαρ- (2) μελισσοκομική επιθεώρηση (2) νομοθεσία μελισσοκομίας (2) πλαστική κυψέλη Νικοτπλαστ (2) προμηθευτές (2) στατιστικά στοιχεία (2) τα προϊόντα μου (2) τιμές (2) τρύγος (2) υδρόμελο (2) φυλές μέλισσας (2) φυτά (2) Aσθένειες του μελισσιού (1) Huber Francois (1) Α (1) ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (1) ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (1) ΑΓΡΟΤΟΣΠΙΤΟ (1) ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (1) ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ (1) ΑΝΤΛΙΑ ΚΡΙΟΣ (1) ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ (1) ΑΣΦΑΛΕΙΑ (1) ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΚΥΨΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ (1) Αστείο (1) ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ (1) ΒΑΡΕΛΙ (1) ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ (1) Βαρροική ακαρίαση (1) Γ’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΥΨΕΛΗΣ (1) ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ (1) ΔΙΕΘΝΩΣ (1) Διατροφή (1) ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ (1) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΦΕΣΜΟΥ ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (1) ΕΛΙΑ (1) ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (1) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΜΑ (1) ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (1) ΕΞΥΠΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΥΨΕΛΗΣ (1) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟ (1) ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ (1) ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΛΗΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ (1) ΕΡΓΑΤΡΙΑ (1) ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ (1) ΕΧΡ (1) Επικαιρότητα (1) Εργάτης πεύκου (1) ΖΑΧΑΡΟΖΥΜΑΡΟ (1) ΖΟΜΠΥ (1) ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ (1) ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ (1) ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ (1) Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ (1) Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ (1) Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ (1) Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΟΥ (1) ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ (1) ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ (1) ΘΕΡΜΟΚΥΨΕΛΗ ΒΕΕΒΟΧ (1) ΘΥΡΙΔΑ (1) Θερμοβάρ (1) ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ (1) ΚΌΣΜΗΜΑ (1) ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (1) ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ (1) ΚΕΡΙ (1) ΚΗΡΟΓΟΝΟΙ ΑΔΕΝΕΣ (1) ΚΟΤΕΤΣΙ (1) ΚΤΙΣΙΜΟ ΚΟΜΠ (1) ΚΥΨΕΛΗ ΚΤΙΣΤΗ (1) ΚΥΨΕΛΗ ΠΗΛΙΝΗ (1) Κωστας Χαραλάς (1) ΛΙΩΣΙΜΟ ΚΕΡΙΟΥ (1) ΜΑΚΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΒΟΣΚΕΣ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΟΣ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΦΟΡΕΙΣ (1) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ (1) ΜΕΞΙΚΟ (1) ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΥΨΕΛΗΣ (1) ΜΥΘΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΗΡΩΕΣ (1) ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ (1) Μανίκης (1) Μελίσσια κι άνθρωπος (1) Μελίχρυσος (1) ΝΤΑΝΤΑΝΤ (1) Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (1) Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (1) Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (1) ΟΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΟΡΕΣΤΑΔΑ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (1) ΠΑΡΑΣΙΤΑ (1) ΠΗΛΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (1) ΠΗΛΙΝΗ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΠΗΛΙΝΗ ΚΥΨΕΛΗ ΚΑΘΕΤΗ (1) ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΥΨΕΛΗ APIMAYE (1) ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΥΨΈΛΗ (1) ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΕΚΝΟΣΕΤ (1) ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ (1) ΠΟΤΙΣΤΡΑ ΜΕΛΙΣΣΏΝ ΤΕΚΝΟΣΕΤ (1) ΠΡΟΠΑΛΟΙΦΗ (1) ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (1) ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ (1) Περιοδικά μελισσοκομίας (1) ΡΟΛΟΙ (1) ΣΕΡΣΕΛΟΙ (1) ΣΕΡΣΕΝΙΑ (1) ΣΙΚΕΛΙΑ (1) ΣΤΕΝΣΙΛ (1) ΣΤΟΧΟΙ (1) ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΟΛΗΣ (1) ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΡΟΠΑΛΟΙΦΗΣ (1) ΣΥΣΤΗΜΑ ΖΕΝΤΕΡ (1) ΣΦΗΚΕΣ (1) ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (1) ΤΑΙΝΙΕΣ (1) ΤΑΜΠΕΛΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥ (1) ΤΑΜΠΕΛΙΤΣΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΟΥ (1) ΤΕΧΝΗΤΗ ΣΜΗΝΟΥΡΓΙΑ-ΚΟΨΙΜΟ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ- (1) ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ (1) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΦΕΣΜΟΥ ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ (1) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΥΛΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΟ (1) ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΣ (1) ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΑΣ (1) ΥΠΟΔΟΜΗ (1) ΥΨΕΛΙ (1) ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ (1) ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΜΟΣ (1) ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ (1) ΦΟΡΗΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ (1) ΦΩΛΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ (1) ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ (1) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ (1) ΧΕΙΡΙΣΜΌΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ (1) ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΕΡΙ (1) ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ (1) ανακαλύψεις (1) αρρώστιες (1) ασκοσφαίρωση (1) ασφάλεια (1) βαμβακίαση πεύκου (1) βασιλισσοκελιά (1) βιολογική μελισσοκομία (1) βιοποικιλοτητα και απειλές (1) γλυκά (1) διατροφικά σκάνδαλα (1) εγκλωβισμός βασίλισσας (1) εκθέσεις-συνέδρια (1) εκλογές (1) εντατική γεωρία (1) εξ (1) επίκαιρα (1) εργαστήριο μελισσοκομικό (1) η μελισσοκομία (1) η παριζιάνικη κυψέλη (1) καθαρισμός εργαλείων (1) καυσιμο νερό (1) κινηματογράφος (1) κυψέλη επίδειξης Οντάριο (1) κυψελίδιο (1) κόψιμο μελισσιού (1) μέλισσα και περιβάλλον (1) μήνας του μέλιτος (1) μελισσοκομική ορολογία (1) μελισσοκομική χλωρίδα (1) μελισσοφάγος (1) μελιτογόνα έντομα (1) μελόκρασο (1) μικρό εργαστήρι της μέλισσας (1) μινιμαλιστική κυψέλη (1) μοντέλο πρόγνωσης μελιτοεκκρίσεων (1) μύγες και μέλι (1) νέοι μελισσοκόμοι (1) νομαδική κυψέλη (1) νοσεμίαση (1) ο επιγειος παράδεισος (1) οι τροφοδότες μου (1) οικονομία (1) παράσιτα (1) πελίτι (1) πλαστική κυψέλη beehive (1) πλαστική κυψέλη Τεκνοσέτ (1) ποιότητα (1) προιόντα κυψέλης (1) σερσένι (1) σκαθάρι (1) συνταγές με μέλι (1) συνταγή ζαχαροζύμαρου (1) σφήκα (1) σύστημα Αριστέας (1) τα προϊόντα της μέλισσας (1) ταυτοποίηση (1) τιμοκατάλογος Ελληνικός (1) το εργαστήριο μου (1) τσιμεντένια κυψέλη:Μέλοικος (1) φαρμακείο σπιτιού (1) φουτουριστική κυψέλη (1) φυσική καλλιέργεια (1) φωτογραφία (1)

Η ευτυχία του να είσαι Έλληνας και η δυστυχία του να μην είσαι

Η ευτυχία του να είσαι Έλληνας και η δυστυχία του να μην είσαι
κάντε κλίκ για ανάγνωση του πλήρους έργου