το πρόγραμμα του Γ' Πανελλήνιου Μελισσοκομικού Συνεδρίου, το Νοέμβριο, στο Ζάππειο
Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας– Σηροτροφίας,
το Εργαστήριο Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας του Γεωπονικού Παν. Αθηνών,
το Εργαστήριο Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας του Αριστοτελείου Παν.
Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ
«ΔΗΜΗΤΡΑ», ανακοινώνει τη διοργάνωση του Γ’ Πανελλήνιου Επιστημονικού
Μελισσοκομικού Συνεδρίου.
Συνεργαζόμενοι φορείς είναι:
· η Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης
· η Γεν. Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥΑΑΤ
· η Γεν. Διεύθυνση Ζωικής Παραγωγής του ΥΑΑΤ
· ο Σύνδεσμος Παραγωγών Βασιλικού Πολτού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης
· ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνου
· το περιοδικό Μελισσοκομική Επιθεώρηση
και
άλλοι μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί και σύλλογοι, ενώ συνεργάζονται και
συνδράμουν Εταιρείες Κατασκευής και Διακίνησης μελισσοκομικών εργαλείων
και εφοδίων.
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο στις 14, 15 και 16 Νοεμβρίου 2014
Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες, εικονογραφημένα κείμενα (posters) και video-
προβολές. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η
παραγωγή αλλά και η προώθηση των προϊόντων της μέλισσας σήμερα, καθώς
και οι δυνατότητες προσαρμογής στα νέα δεδομένα, περιβαλλοντικά και
κοινωνικά.
Επίσης
θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες σχετικά με τη βιολογική αξία
και δράση των προϊόντων του μελισσιού, με κύριο στόχο την γνωριμία,
έγκυρη ενημέρωση και προβολή τους στο καταναλωτικού κοινού.
Προβλεπόμενο Πρόγραμμα
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014
· Προσέλευση συνέδρων, Χαιρετισμοί
· Το παρόν και το μέλλον της Μελισσοκομίας στην Ελλάδα
· Εφαρμοσμένη έρευνα στη Μελισσοκομία
Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014
- Μελισσοκομική Πρακτική (μελισσοκομικοί χειρισμοί, εκμετάλλευση ανθοφοριών, διατροφή, εντατικά συστήματα εκμετάλλευσης, εξοπλισμός)
- Ασθένειες και εχθροί του μελισσιού (υφιστάμενη κατάσταση – λύσεις)
- Μελισσοκομική χλωρίδα και μελιτογόνα έντομα
- Τα προϊόντα της μέλισσας, ποιότητα- υγιεινή- ασφάλεια – τυποποίηση –ταυτοποίηση – προώθηση
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014
· Μέλισσα και Περιβάλλον
· Τα προϊόντα της κυψέλης στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου
· Βιολογικές και θεραπευτικές ιδιότητες των προϊόντων της κυψέλης στον άνθρωπο και τα ζώα
Θέματα συζήτησης σε Στρογγυλή Τράπεζα:
1. Τα προϊόντα της κυψέλης, ποιότητα – υγιεινή – ασφάλεια- τυποποίηση – ταυτοποίηση – προώθηση
2. Έρευνα στην Μελισσοκομία, προτεραιότητες – χρηματοδοτικά μέσα – συνεργασίες μεταξύ ερευνητικών κέντρων και παραγωγών.
3. Οι
μέλισσες κινδυνεύουν. Η τοξικότητα των φυτοπροστατευτικών ουσιών, οι
επιδράσεις της αλλαγής του περιβάλλοντος, οι εξάρσεις των ασθενειών και η
απουσία θεραπευτικών φαρμάκων στη
Παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου θα λειτουργήσουν δύο εκθέσεις, μελισσοκομικών εργαλείων & εφοδίων και προϊόντων του μελισσιού, ανάλογα με τη με την εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Επίσης θα διοργανωθεί παρουσίαση των προϊόντων του μελισσιού για το καταναλωτικό κοινό από παραγωγούς.
Παράλληλα προβολές ταινιών μελισσοκομικού
ενδιαφέροντος και εικαστικές παρεμβάσεις, θα δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα
στις εργασίες του Συνεδρίου
Παρακαλούνται, όσοι επιθυμούν να παρουσιάσουν εισήγηση στο Συνέδριο, να συμπληρώσουν τη συνημμένη Δήλωση Συμμετοχής και να την αποστείλουν έως τις 31 Αυγούστου 2014, ώστε να συμπεριληφθεί στο τελικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου.
Η
αποστολή των περιλήψεων ή και ολοκληρωμένων εισηγήσεων, ώστε να
συμπεριληφθούν στα Πρακτικά του Συνεδρίου, μπορεί να γίνει έως τις 13 Οκτωβρίου 2014
Οι
ιδιώτες, έμποροι, κατασκευαστές, παραγωγοί, μπορούν να βρουν
πληροφορίες σχετικά με τις εκθέσεις, σε σχετική ανακοίνωση, που είναι
αναρτημένη στους δικτυακούς τόπους της ΕΕΕΜΣ και των Εργαστηρίων Μελισσοκομίας του ΓΠΑ και ΑΠΘ
Ελπίζουμε να βρεθούμε όλοι εκεί, ώστε να κάνουμε μια πραγματικά μεγάλη «γιορτή» της Ελληνικής Μελισσοκομίας.
**Η
παρούσα ανακοίνωση στάλθηκε στα Περιοδικά Μελισσοκομική Επιθεώρηση,
Μελισσοκομικό Βήμα και είναι αναρτημένη στις ιστοσελίδες των φορέων που
συνδιοργανώνουν το Συνέδριο.
ΠΗΓΉ
http://kypseli.blogspot.gr
ΠΗΓΉ
http://kypseli.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου