ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ |
Ο παππούς μου έβαζε "αντικρουόμενες" καλλιέργειες κι όταν τον ρωτούσαν αν είναι ανόητος οι υπόλοιποι αγρότες της περιοχής τους έλεγε:
Για την ανοησία μου η φύση με πληρώνει κάθε χρόνο ενώ για την εξυπνάδα σας σάς πληρώνει που και που έτσι μάλλον κι εγώ έχω πολύ ανοησία και σείς λίγη εξυπνάδα
Λίγος σπόρος παραπάνω δεν κοστίζει αν είναι να σε εξασφαλίσει.Ασε που θα ξεκουραστεί το χωράφι αν δεν ευδοκιμίσει η καλλιέργεια του.
Ετσι κι αλλιώς επιλέγει η φύση τι θα ευδοκιμίσει κάθε χρονιά αν καλύψει κανείς όλες τις δυνατότητες σίγουρα θα είναι μέσα και αυτή που θα ευδοκιμήσει θα τον αποζημιώσει και για τον κόπο του για τις υπόλοιπες.
Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΩΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΗΣ ΤΣΙΦΛΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΜΑΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΗ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΡΕΤΙΝΟΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ Η ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟΣ.
ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
1.Κάθε αγρότης να είναι καλλιεργητής κάθε βρώσιμου ή άλλου είδους που ευδοκιμεί στη γη του
2.Να διαθέτει μελισσοκομικό εργαστήρι και μελισσοκομείο για την καλύτερη επικονίαση και για την αυτάρκεια του σε προιόντα μελισσοκομικά.
3.Να διαθέτει κάποια ζώα που θα βοηθούν στη λίπανση της γής και την αυτάρκεια του σε γαλακτοκομικά αυγά και κρέατα και ίσως κάποια ζώα μεταφοράς άλογα ή γαιδουράκια.
4.Να διαθέτει δικά του θερμοκήπια για χειμερινές καλλιέργειες και για φυτώρια δικών του σπόρων και ντόπιων ποικιλιών.
5.Να διαθέτει δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα με διάθεση των προϊόντων του άμεσα σε πελάτες λιανικής με τη μέθοδο της αντικαταβολής ή της συνδρομής του νοικοκυριού ή άλλου.
6.Να διαθέτει δικά του εργαλεία και ενεργειακά αποθέματα για αυτά, αν αυτά είναι από φωτοβολταικά ή άλλα θα το δει μόνος του πως θα το χειριστεί.
7.Να διαθέτει δικά του υδάτινα αποθέματα για το σπιτικό του αλλά και για τη φάρμα του.Με στέρνες σε κάθε χωράφι του.
8.θα διαθέτει ξενώνα για να μπορεί να φιλοξενήσει επισκέπτες. Μιλάμε για νεανικό ή στρατιωτικού τύπου ξενώνα τα λεγόμενα χόστελ -Ηostel-κάθε τέτοια φάρμα θα είναι ένας παράδεισος επι γής θα είναι αξιοθέατο.
9.θα διαθέτει δικούς του συμβούλους γεωπόνους, λογιστές , νομικούς ευρωπαικής κατάρτισης μέσω διαδικτύου άρα θα διαθέτει διασύνδεση και διαβούλευση μέσω φίλων και συναδέλφων ανα την Ελλάδα και την Ευρώπη.
10.θα διαθέτει αρχείο δεδομένων των εργασιών του: φωτογραφικό, στατιστικό και ότι άλλο θέλει που θα το μοιράζεται με επαγγελματίες του χώρου και ειδικούς ερευνητές που θα τον καθοδηγούν και θα τον πληρώνουν σε γνώση και υποστήριξη.
11.θα διαθέτει υποδομές για ψάρεμα, κυνήγι, συλλογή βοτάνων, δασοκομικών ειδών: ξυλεία και χώματος-δάσους-[καστανοχώματος] και λοιπά αλλά και για εμπλουτισμό τους με μικρές ιχθυοκαλλιέργειες και θήλακες πολλαπλασιασμού γόνου και θηραμάτων που θα αντικαθιστά τις καταναλώσεις δικές του και φιλοξενουμένων του αναλόγως των αναγκών του και των προτιμήσεων του.
ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ Η ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.
Είναι αλλιώς να παίζει κανείς με τους κανόνες του παιχνιδιού που τον συμφέρουν κι αλλιώς να μπαίνει στους κανόνες παιχνιδιού συμφερόντων ξένων.
Αν ένας αγρότης έχει κόστος αγοράς σπόρων και ειδών φύτευσης μηδέν, ραντίσματος μηδέν, ενέργειας μηδέν, ύδατος μηδέν και ταυτόχρονα έχει όλα τα έσοδα για την οικογένεια του σε είδος και συμπληρώματα εισοδήματος απο τουρισμό από περισσεύματα ενέργειας όπως κι από περισσεύματα κάθε είδους: σπόρων, σπορόφυτων, φυτών , λαχανικών φρούτων, και τόσα άλλα ποιός θα μπορεί και πως να τον ανταγωνιστεί;
Διαβάζουμε σε άρθρο της πασεγες.
""Το βασικό του χαρακτηριστικό, τον πολυτεμαχισμό σε μικρά «κομμάτια», φαίνεται ότι διατηρεί ο αγροτικός κλήρος στην χώρα μας, σύμφωνα με αποκαλυπτικά στοιχεία της Κομισιόν.
Μπορεί το 1991 η μέση αγροτική εκμετάλλευση στη χώρα μας να ήταν μόλις 41,75 στρέμματα και με βάση την τελευταία απογραφή να έφτασε τα 47,24 στρέμματα, ωστόσο φαίνεται να διατηρεί το βασικό της χαρακτηριστικό, που δεν είναι άλλο, από τον πολυτεμαχισμό της, δηλαδή το γεγονός ότι οι περισσότεροι αγρότες διαθέτουν μικρά «κομμάτια» γης.
Το ίδιο έτος (1991) στην Αυστρία η αντίστοιχη μέση εκμετάλλευση ήταν 190 στρέμματα, στην Ιταλία 70,59, στη Γαλλία 520 και στη Δανία 590.
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της Κομισιόν, το 77% των ελληνικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων είναι μικρότερης, των 50 στρεμμάτων, έκτασης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου